Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rodal reagerte på romplassering

Under et friidrettsstevne ved Hamar sist vinter skal OL-mester Vebjørn Rodal ha reagert på at Kjell Arve Husby hadde bestilt hotellrom sammen med den ene kvinnen som nå anklager treneren for overgrep.

Ifølge Adresseavisen må Rodal svare på påstander om dette i politiavhør. 800 meterløperen skal ikke ha møtt fram til avhøret han var innkalt til i går. Det er ukjent hvorfor Rodal ikke møtte til avtalt tid.

Mulig er det at Rodal fryktet at medieoppbudet ville bli for voldsomt, etter at politiet dagen før gikk ut med både tid og sted for avhøret.

Ifølge fungerende lensmann i Oppdal, Asbjørn Liberg, er ikke Rodal nødt til å la seg avhøre.

Men dersom han lar seg avhøre må han etter det Adresseavisen kjenner til svare på påstander fra ett av vitneavhørene tidligere i uken. Påstandene går ut på at Rodal sist vinter reagerte på at Husby hadde bestilt rom sammen med den ene av kvinnene som nå har anklaget ham for overgrep.

Fullt hotell

Hendelsen skal ha funnet sted på et hotell ved Hamar, hvor utøvere fra Oppdal Friidrettsklubb holdt til i forbindelse med innendørsarrangementet i Stangehallen i januar.

Rodal skal ifølge disse påstandene ha reagert med å konfrontere treneren sin med opplysningen om at sistnevnte skulle dele rom med kvinnen. Husby skal ifølge vitneutsagnet ha svart Rodal med at hotellet var fullt. Dette skal imidlertid Rodal ha fått avkreftet ved å sjekke direkte med hotellets administrasjon.

Husbys advokat, Morten Kjensli, har tidligere avslått å kommentere saken.

Vebjørn Rodal er bare ett av mange vitner i Husby-saken. I alt står rundt 30 navn på avhørslisten til Oppdal lensmannskontor. Fortsatt vet politiet ikke nøyaktig hvor mange som til slutt vil bli avhørt.

Anmelder Husby

Fortsatt er det innkommet kun en anmeldelse til politiet mot Husby. Men i tillegg til den første anmeldelsen fra den 25-årige kvinnen, har familien til den 18 år gamle kvinnen bekreftet overfor Adresseavisen at hun kommer til å anmelde Husby. Ifølge politiet er det også kommet frem påstander om overgrep fra en tredje kvinne (27), men hun har ikke begjært Husby straffet for forholdet.

Kjell Arve Husby er fortsatt ikke siktet i saken.

I løpet av neste uke mener Oppdal lensmannskontor at rapporten om Husby-saken skal være klar, og dermed kan hele saken sendes over til Uttrøndelag politikammer. Der vil det - etter alt å dømme temmelig raskt - bli tatt stilling til om Husby skal tiltales eller om saken blir henlagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling