Rodal satser på NM

Vebjørn Rodal (29) har ikke konkurrert siden Sydney-OL i 2000. Nå trener han igjen og satser på medalje i NM i Sandnes 16.- 18. august. - Nivået er ikke all verden, sier han til Dagbladet.

OL-mesteren på 800 meter fra 1996 er i full jobb i Telenor, og fyller fritida med tre små unger hjemme i Trondheim. I seg sjøl mer enn nok aktivitet for folk flest. Men for Rodal, som var treningsnarkoman i mer enn ti sesonger, blir det tid til overs for noen saftige løpeøkter i uka.

- Jeg satser litt nå, sier han til Dagbladet.

Rodal fyller ikke 30 år før 16. september, men har absolutt ingen ambisjoner om å komme tilbake internasjonalt. Comebacket er bare nasjonalt.

- Det er artig å være med litt igjen sammen med ei gruppe løpere på 20- 22 år. Kanskje kan jeg stimulere dem litt også, sier han.

1.50 holder?

Rodal vil ikke røpe når han først blir å se med startnummer på brystet. Men han tror det er mulig å hevde seg.

- Det ligger mye i kroppen etter ti år med trening på ekstremt høyt nivå. De norske i dag løper på rundt 1.50, og nesten ikke det heller.

I fjor var Kjetil Hodnekvam best i Norge med 1.48,34. Ellers løp tre løpere under 1.51,00. Rodal har derfor bestemt seg for å delta i NM.

- Kan du vinne gull?

- Da må jeg nok opp på litt høyere nivå. Om det er veldig fint vær i august, er det dessuten mitt privilegium å trekke meg, sier han.

Idrettssjef Per Øyvind Mørk er sikker på at Rodal vil kjempe i teten.

- Han har ambisjoner når han først stiller opp. Han har god base, og om han orker noen syreøkter på bane så er han nok kapabel for 1.50, sier han.

- Dessuten skryter han av at han har trent så mye overkropp, sier Mørk.

Men ingen har hittil vunnet en 800-meter med armene...

Sparer skatt?

I teorien kan Rodal faktisk tjene penger på et comeback.

- Vebjørn er en av utøverne som har en god del penger stående igjen på Utøverfondet, sier Friidrettsforbundets generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

Rodal ble mangemillionær etter OL-gullet, og pengene han har valgt å sette på Utøverfondet blir ikke lønnsbeskattet før han tar dem ut.

- Pengene skal tas ut over en seksårsperiode etter at man har lagt opp, og jo lenger man har pengene på fondet, jo mildere blir de beskattet, sier Kolstad.

Ifølge Utøverfondets leder, advokat Arvid Dahm, står det ikke definert i vedtektene når en utøver har lagt opp:

- Tar utøveren medalje i NM, er min vurdering at han ikke har lagt opp.

- Betyr det at Rodal kan ha pengene stående på Utøverfondet i seks nye år om han tar medalje i NM?

- Det vil jeg ikke si ja eller nei til. Likningsmyndighetene vil sikkert også ha et ord med i laget, sier Dahm.

<B>TIDLIGERE OL-MESTER:</B> Vebjørn Rodal satser på medalje i NM i august.