Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rodal skulle ønske Oen var trønder

Men liker ikke at bragdene sammenlignes.

(Dagbladet.no): Alexander Dale Oens EM-gull på 100 meter bryst fikk svømmepresident Per Rune Eknes til å børste støvet av Vebjørn Rodals legendariske OL-gull på 800 meter.

- Dette er tett oppunder Vebjørn Rodals prestasjon da han vant OL-gull, ja, sa Eknes til Dagbladet.no. 

Og utdypet:

-  Disse idrettene kan sammenlignes når det kommer til størrelse: Friidrett og svømming er de to største idrettene i sommer-OL. Det er omtrent 40 nasjoner med, og konkurransen er omtrent like sterk internasjonalt. Det eneste som gjør Rodals prestasjon større, er at den ble utført i et OL i stedet for et EM.  

Rodal imponert

Vebjørn Rodal selv er ikke overvettes begeistret for å rangere store norske idrettsprestasjoner

- Jeg liker det ikke så godt når folk sammenligner min løping med andre ting. Det blir bare hypotetisk synsing. Jeg synes bare vi skal glede oss over store resultater uansett idrett. Selv er jeg veldig imponert over den unge bergenseren. Hadde han vært trønder, ville prestasjonen hans vært fullkommen, humrer Rodal til Dagbladet.no.

- Ser du noen likhetstrekk mellom din gullmedalje og den til Dale Oen?

MEKTIG PRESTASJON: Alexander Dale Oens tok  EM-gull på 100 meter bryst og satte samtidig ny europarekord på distansen. Foto: REUTERS
MEKTIG PRESTASJON: Alexander Dale Oens tok EM-gull på 100 meter bryst og satte samtidig ny europarekord på distansen. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg vet ikke, jeg registrerte bare at han ikke bare vant, men at han svømte voldsomt fort også (ny europarekord, journ. anm.). Ut fra det jeg leste på nettet i går, virker han som en sympatisk og trivelig kar også. I tillegg er han ung, så han har muligheten til å svømme fort i mange år til, sier Rodal.

På spørsmål om det er én norsk idrettsbragd han har latt seg imponere ekstra over, trekker 37-åringen fram en av våre gamle alpinhelter.

- Personlig ble jeg mektig imponert over Lasse Kjus i 99-VM i Vail, da han tok medaljer i alle disipliner. Det var fantastisk artig, og skikjøring på et høyt, høyt nivå.

Må gjenta bedriften

Friidrettspresident Svein-Arne Hansen så Dale Oens gulløp direkte, og sendte raskt sine gratulasjoner til kollegaen i svømmeforbundet.

Men han føler bergenseren må gjenta bedriften i OL før sammenligningen med Rodal blir relevant.

- Det Dale Oen gjorde er kjempebra og utrolig morsomt. Men som friidrettspresident synes jeg vel han er litt bak Rodal fortsatt. I OL er alle med, i EM er det bare europeere, sier Hansen.

Dette er da også Eknes helt enig i.

image: Rodal skulle ønske Oen var trønder

- EM og OL er to vidt forskjellige ting. Uten sammenligning for øvrig, må Oen, som Svein-Arne Hansen sier, gjenta dette i Beijing for eventuelt å være like stor som Rodal. Men uansett, idretter kan aldri sammenlignes, for det blir historieløst, presiserer han.

• Din mening: Hvem står bak tidenes norske idrettsprestasjon?

<B>BRAGDEN I ATLANTA:</B> Med tiden 1.42,58 tok Vebjørn Rodal et minneverdig OL-gull på 800 meter i 1996.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media