Rodal spår rekord: - Fantastiske muligheter

En gyllen generasjon friidrettsutøvere gir Vebjørn Rodal troa på mye norsk jubel i VM. Der kan Jakob Ingebrigtsen (18) skrive seg inn på en eksklusiv liste.

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen (18) er blant Norges største medaljehåp under VM i friidrett i månedsskiftet september/oktober. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Jakob Ingebrigtsen (18) er blant Norges største medaljehåp under VM i friidrett i månedsskiftet september/oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag blir det satt opp en statue av Vebjørn Rodal i hjembygda Berkåk i Rennebu kommune. Det er ikke mange forunt å havne på sokkel, og få er i live til å oppleve det selv. Motivet er den ikoniske målgangen fra OL i Atlanta i 1996, hvor Rodal tok gull på 800 meter.

Om kort tid reiser 46-åringen til friidretts-VM, hvor det forhåpentligvis skal skapes nye store, norske idrettsøyeblikk.

- Det blir tidenes mest underholdende VM sett med norske øyne, spår Rodal, som skal være ekspertkommentator under mesterskapet for NRK.

Medaljefest?

Norge har bare tatt 15 VM-medaljer gjennom tidene - et gjennomsnitt på under én medalje per mesterskap. På det meste har de norske utøverne tatt to medaljer i ett og samme mesterskap. Medaljene kommer med andre ord ikke av seg selv.

Denne gangen mener imidlertid Rodal at Norge nesten har rekordmange muligheter til å hente hjem edelt metall.

- Vi har tre ganger Ingebrigtsen, der to av de skal doble, samt Warholm på to distanser. Da har vi plutselig medaljemuligheter på seks distanser, mener han.

Rodal mener Jakob og Filip Ingebrigtsen har like gode muligheter på 5000 meter som 1500 meter. Torsdag kom beskjeden om at Karsten Warholm skal løpe 400 meter flatt, i tillegg til hoveddistansen 400 meter hekk. Der har den gjennomtrente sunnmøringen vært totalt overlegen denne sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer