- Rodals treningsopplegg er som dårlig lapskaus

Vebjørn Rodal er overtrent - ikke sjuk. For første gang kritiserer eks-trener Kjell Arve Husby nå Rodals nykomponerte treningsopplegg.

- Å lage et treningsopplegg er som å lage god lapskaus. Akkurat nå ser det ut som om Vebjørn har fisk i lapskausen, sier Rodals tidligere trener.

Vebjørn har denne uka feriert på Oppdal sammen med kona og de tre smårollingene. Der er også Kjell Arve Husby i arbeid som trener for de jamaicanske mellomdistanseløperne sine.

Han ønsker ikke å utdype hvorfor han vurderer Rodals treningsopplegg som dårlig lapskaus. Husby anser det ikke som sin oppgave å gi Vebjørn Rodal råd lenger. Men han tror ikke dagens Rodal-team kommer noen vei før de går i seg sjøl og slutter å rettferdiggjøre sitt eget opplegg.

For gammel?

Resultatene av blodprøvene viser at Rodal er frisk som en - ja, fisk. Kollapsen i Roma sist onsdag skyldes bare blytung muskulatur. I en pressemelding fastholder derfor Vebjørn Rodal at målet er VM-finale. Hovedtrener Frank Brissach innrømmer at teamet ikke har klart å kombinere spenst-, styrke- og anaerobtrening slik planen var etter e-cupen i Finland.

- Ja, det har skjedd en overbelastning, sier Brissach.

- Er du kompetent som trener for Rodal?

- Klart jeg er kompetent. Altfor tidlig å trekke slike konklusjoner som du gjør nå.

Trener Brissach forklarer Rodals problemer slik:

- Mannen er blitt eldre. Han har belastet kroppen tøft i mange år. Det vi har lært er at Vebjørn trenger mer restitusjon i 1999 enn han gjorde i årene fram til 1996.

Rodal-konsulent og Friidrettsforbundets idrettssjef Per Øyvind Mørk utdyper:

- Det er en totalsituasjon. Vebjørn har en annen familiesituasjon enn tidligere.

Landslagslege Ove Talsnes sier det slik:

- Trenerne har tatt tak i svakhetene til Vebjørn og jobbet med dem. Du må akseptere feil når du prøver.

VM i fare?

Men det får da være måte på tabber. Hard kondisjonstrening er prioritert framfor fart. Lista pr. 8. juli viser at Rodal har 29 mann foran seg på verdensstatistikken på 800 meter. Dårligere har han ikke vært som eliteløper. Nå må viktig kvalitetstrening utsettes til Vebjørn får overskudd igjen. Det kan ta uker.

- Kan han rekke VM-formen?

- Det tror jeg absolutt, sier Per Øyvind Mørk.

- Ingen kommentar, sier Kjell Arve Husby.

<B>UTE AV FORM: </B>Under Bislett Games skulle Vebjørn Rodal endelig bevise at han var en av verdens beste 800-meterløpere. Etter målpassering kunne Friidrettsforbundets idrettssjef Per Øyvind Mørk konstatere at det endte med fiasko og nestsisteplass for OL-vinneren.