Røde De Rossi sendte Norge ned fra tabelltoppen

Slo Bulgaria 1-0.

Italia slo Bulgaria 1-0 og har alt i sin hule hånd foran den nervepirrende avslutningen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe H.

Etter Norges 2-0-seier over Kroatia var Per-Mathias Høgmos menn en stakket stund på tabelltopp i gruppen med 16 poeng, men Danielle De Rossis scoring på straffespark etter fem minutters spill sendte Italia opp på 18 poeng. Kroatia er på 3.-plass med sine 15 poeng.

Italia har fortsatt den beste muligheten til å vinne gruppe H. De skal først møte Aserbajdsjan borte 10. oktober. Tre dager senere avslutter de kvalifiseringen med hjemmekamp mot Norge.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Straffesparket som Italia fikk mot Bulgaria søndag kveld, var kanskje av det litt billige slaget, men målet til De Rossi fra 11-meteren var sikker og stødig.

De Rossi ble for øvrig utvist ti minutter ut i 2. omgang. Ilian Mitsanski fulgte opp en takling på De Rossi med å stemple italieneren, og De Rossi reagerte med å sparke tilbake. Dermed ble begge to utvist i en ikke altfor innholdsrik batalje i Palermo.

(NTB)

MATCHVINNER: Daniele De Rossi scoret kampens eneste mål mot Bulgaria. Senere ble han utvist. Foto: AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO
MATCHVINNER: Daniele De Rossi scoret kampens eneste mål mot Bulgaria. Senere ble han utvist. Foto: AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO Vis mer