Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røde-Frode ber om mer videodømming

Måtte stå over åtte kamper i fjor.

Kortene flagret foran nesa på Frode Kippe i fjor. Nå håper han på mer videodømming og et noe mindre rødgult 2008.

Lillestrøm-stopperen var nemlig verstingen i eliteserien i 2007. Tre røde og seks gule kort ble det. Dermed fikk han bare spilt 18 av 26 kamper.

Seks lag - deriblant LSK - spås i gullkampen nå. Den kan bli jevn. En dommerfeil vil kunne få store konsekvenser.

- Ja, den kan få katastrofale følger sportslig. Jeg er mest opptatt av at dommerne går 100 prosent for de avgjørelsene de tar. Så får man eventuelt heller se på ting etterpå, sier Frode Kippe til NTB.

- Jeg er tilhenger av bruk av mer video i etterkant for enten å ilegge sanksjoner eller fjerne om noe er feil. Der synes jeg Norges Fotballforbund kanskje kan være mer offensiv selv om det er blitt noe bedre de siste årene, sier Frode Kippe.

Sammen med lagkamerat Khaled Mouelhi (2) var han eneste spiller med mer enn ett rødt kort i fjor.

På topp

LSK toppet rødrankingen med seks kort totalt foran Odd Grenland (rykket ned) og Viking med fire.

Likevel skryter Kippe av den norske dommerstanden. - Stort sett så klarer de seg bra. De er godt trent og mer profesjonelle enn før.

Han er - i likhet med mange - opptatt av hva dommerne skal slå hardt ned på denne sesongen.

FLITTIG KORTSANKER: Frode Kippe pådro seg tre røde og seks gule kort forrige sesong. Nå håper Lillestrøm-stopperen på mer videodømming og færre kort. Foto: SCANPIX
FLITTIG KORTSANKER: Frode Kippe pådro seg tre røde og seks gule kort forrige sesong. Nå håper Lillestrøm-stopperen på mer videodømming og færre kort. Foto: SCANPIX Vis mer

- De er ofte strenge i starten når det gjelder holding. Det er det mye av, og det går begge veier. Det er ikke alltid lett å se hvem som starter det hele. Så vi får se hvilken linje de legger seg på og om hvordan de holder den.

Spillerne i eliteserien må sone én kamps karantene etter de tre første gule kortene og direkte etter en utvisning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media