SCORET FØRST: Jo Inge Berget scoret kampens første mål. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SCORET FØRST: Jo Inge Berget scoret kampens første mål. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Røde Molde kunne sikret gullet mandag med seier

Men de klarte bare uavgjort mot Stabæk.

(Dagbladet): • Stabæk - Molde 1-1

Molde kunne blitt seriemester mandag hvis alle resultatene i løpet av helga hadde gått deres vei, men romsdalingene måtte da vinne over Stabæk hvis alt annet hadde gått deres vei.

Stabæk styrte stort sett banespillet, men det var Molde som hadde største mulighetene.

Det endte imidlertid med «bare» ett poeng på Telenor Arena, og Ole Gunnar Solskjær og Molde må med det vente enda en stund før gullet er i boks.

- Vi er i en god posisjon. Vi har tre kamper igjen, og kan vinne alle sammen. Men det blir tre tøffe kamper, sier Solskjær til MAX etter kampen.

Misfornøyd Stabæk-trener Jørgen Lennartson var ikke fornøyd med bare ett poeng.

- Jeg synes vi fortjente alle poengene. Vi dominerte så og si alt i den andre omgangen. Vi visste at Molde er meget kontringssterke, og lurte på hvordan vi skulle angripe kampen. Vi gikk for høyt press med fokus på gjenvinnings. Vi ville ha tre poeng og gi publikum en god opplevelse, sa svensken til MAX.

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med ett poeng på Oslos vestkant.

- Fornøyd slik kampen utviklet seg. I første omgang hadde vi tre store muligheter til å kontre, men vi utnyttet ikke det godt nok, sa han.

Tok ledelsen Stabæk begynte bra, skapte flere muligheter og styrte det meste av banespillet de første tyve minuttene.

Men mot spillets gang tok gjestene fra Møre & Romsdal ledelsen ved Jo Inge Berget som styrte ballen i mål etter rotete forsvarsspill av hjemmelaget.

Molde tok over litt av initativet etter scoringen, men Stabæk var fremdeles farlige frempå ved flere anledninger.

Ti minutter ut i den andre omgangen fant endelig Stabæk og Alain Junior Ollé Ollé nettmaskene foran de 11 900 tilskuere på Telenor Arena (rekord for året) etter lekre kombinasjoner på høyresiden.

Rødt kort Temperaturen steg også betraktelig i den andre omgangen, og Palmi Rafn Palmason satte sinnet i kok på Molde-forsvarerne da han kom litt for sent inn i en 50/50-duell med Espen Bugge Pettersen.

Verst gikk det utover Knut Olav Rindarøy som ble fanget mellom de to andre, og venstrebacken måtte forlate banen på båre.

Vondt ble verre da Kristoffer Vatshaug pådro seg to raske gult kort og ble vist av banen med tyve minutter igjen.

Stabæk klarte ikke finne nettmaskene enda en gang, og det endte dermed med poengdeling.