Røde Raoul slo til igjen

På en og en halv sesong har Raoul Kouakou fått hele fem røde kort. Nå beskylder Sogndal-stopperen Tippeliga-dommerne for å være ute etter ham.

ÅLESUND (Dagbladet) Etter en duell med Aalesund-spissen Tor Hogne Aarøy, mener dommer Per Ivar Staberg at Raoul Kouakou bevisst brukte albuen i duellen - og ga Sogndal-spilleren rødt kort.

- Idiotisk

- Det var et idiotisk rødt kort. Det eneste jeg gjorde var å hoppe opp i duellen. Er det ikke lov å hoppe i duellene? spør Kouakou Dagbladet etter kampen.

Kouakou lurte også på om dommerne er imot ham på grunn av at han er en farget spiller.

- Det virker for meg som om dommerne advares av hverandre om at jeg er en unfair spiller eller kanskje det er fordi jeg er farget, fortsatte Kouakou som har ti A-landskamper for Elfenbeinskysten.

Dommer var sikker i sin sak.

- Raoul Kouakou slo bevisst Tor Hogne Aarøy i bakhodet med albuen. Dette var det enkleste røde kortet jeg har gitt i min karriere, mener Per Ivar Staberg.

- Når jeg dømmer, så spiller det ingen rolle hvilken hudfarge spilleren har. Jeg har aldri før gitt kort til Kouakou, sier Staberg.

- Slag i nakken

Aalesunds Tor Hogne Aarøy så ikke situasjonen selv.

- Jeg går opp i en duell og får et slag i nakken. Hvis han gikk opp med albuen, mener jeg at det er riktig å gi rødt kort, sier Aarøy.

- Vi har hatt en fin tone før jeg og Raoul Kouakou, men i dag var han på meg hele tida med småsparking, hevder spissen.

Innbytter Erlend Holm satt en meter fra hendelsen, og han støtter Per Ivar Stabergs avgjørelse.

- Et soleklart rødt kort. Raoul Kouakou plantet bevisst albuen i nakken på Tor Hogne, forteller Holm.

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen innrømmer at de har et problem.

- Fem røde kort på en og en halv sesong er mye. Vi har ikke råd til å ha en spiller som får fem røde kort i året. Vi skal nå se hendelsen på video, og så får vi se hva som skjer. Gjorde Raoul Kouakou dette med vilje, har vi et problem, slår Halvorsen fast.

Blid Normark

Aalesund avgjorde kampen med tre scoringer i første omgang og trener Ivar Morten Normark var en svært fornøyd mann. Han mener laget vil holde seg i Tippeligaen hvis de vinner tre av sine siste seks kamper.

- Så lenge det er liv er det håp. Hver kamp er en mulighet og den skal vi benytte oss av, avsluttet Normark.