Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røde Rooney kostet England VM-gullet

Mener Svennis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sven-Gøran Eriksson tryglet engelsk presse om å skåne Wayne Rooney etter kvartfinaletapet mot Portugal i VM i sommer.

- Han er gullgutten i engelsk fotball, så ikke drep ham. Jeg bærer ikke nag, forsikret Eriksson.

Rooney ble utvist da han stemplet Ricardo Carvalho i skrittet, og senere tapte England kampen på strafesparkkonkurransen.

Erikssons bønn ble i stor grad hørt. I stedet kastet tabloidene seg over Cristiano Ronaldo, som gjorde en helhjertet innsats for å påvirke dommeren til å sende lagkameraten i Manchester United av banen.

Skylder på Rooney

Nå har likevel Svennis trukket fram Rooney som hovedårsaken til manglende engelsk VM-suksess, om enn noe ufrivillig.

I et intervju med talkSPORT, gjengitt av The Times, avslører agent Athole Still hvordan Eriksson føler Rooneys utvisning ødela hans drøm.

- Han (Eriksson) føler at vi ville vunnet VM dersom Rooney ikke hadde blitt utvist, sa Still.

STEMPLET I SKRITTET. Det så ikke pent ut da Wayne Rooney stemplet Ricardo Carvalho i skrittet og ble utvist i kvartfinalen mot Portugal. I etterkant ble han tatt i forsvar av Sven-Göran Eriksson, men nå forteller svenskens agent at Svennis tror England hadde vunnet VM om det ikke var for det røde kortet. Foto: REUTERS
STEMPLET I SKRITTET. Det så ikke pent ut da Wayne Rooney stemplet Ricardo Carvalho i skrittet og ble utvist i kvartfinalen mot Portugal. I etterkant ble han tatt i forsvar av Sven-Göran Eriksson, men nå forteller svenskens agent at Svennis tror England hadde vunnet VM om det ikke var for det røde kortet. Foto: REUTERS Vis mer

Dermed gikk han langt i å si at Eriksson ga Rooney skylda for VM-exiten. Det skjønte sikkert Still selv også - som derfor forsøkte å pynte litt på uttalelsene i et nytt intervju med Sky Sports News litt senere.

- Jeg sa at dersom Rooney ikke hadde blitt utvist, tror Sven vi kunne vunnet kampen og gått hele veien. Det vil være ganske drøyt å si at Sven skylder på Rooney for at England ikke vant VM, sier agenten.