FÅR IKKE VÆRE MED: De er kjent for å lage liv på tribunene, men nå kan Røde Stjerne.supporterne risikere å bli utestengt fra Champions League kommende sesong. Klubben har ti dager på å anke utestengelsen som ble ilagt i dag.Foto: REUTERS/Ints Kalnins / NTB Scanpix
FÅR IKKE VÆRE MED: De er kjent for å lage liv på tribunene, men nå kan Røde Stjerne.supporterne risikere å bli utestengt fra Champions League kommende sesong. Klubben har ti dager på å anke utestengelsen som ble ilagt i dag.Foto: REUTERS/Ints Kalnins / NTB ScanpixVis mer

Røde Stjerne utestengt fra Champions League

For brudd på Financial Fair play.

UEFA har utestengt serbiske Røde Stjerne fra mesterligaen i fotball den kommende sesongen på grunn av brudd på reglene om økonomisk fair play.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ga i mai bøter på over 400 millioner kroner til Manchester City og Paris Saint-Germain på grunn av brudd på reglene om økonomisk fair play. Nå straffes også Røde Stjerne.

De serbiske seriemesterne, som vant ligaen for første gang siden 2007, skulle egentlig med sin ligatittel gå rett inn i annen kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Men UEFA har besluttet at klubbens brudd på de økonomiske fair play-reglene er så alvorlige at klubben utestenges den kommende sesongen.

Klubben, som vant mesterligaen i 1991, har fått ti dager til å levere en eventuell klage på avgjørelsen.

(NTB)