- FORTSETT, STEVIE! Liverpool-sjef Brendan Rodgers ber Steven Gerrard skrive under på en langtidskontrakt med Merseyside-klubben. Rodgers håper Gerrard kan spille til han er 40 år. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
- FORTSETT, STEVIE! Liverpool-sjef Brendan Rodgers ber Steven Gerrard skrive under på en langtidskontrakt med Merseyside-klubben. Rodgers håper Gerrard kan spille til han er 40 år. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Rodgers ber Steven Gerrard «ta en Giggs»

Godt nytt for Liverpool.

Følg Aston Villa-Liverpool her fra kl. 14.30!

(Dagbladet): Liverpool-sjef Brendan Rodgers tror sin kaptein, Steven Gerrard, kan gjør som Manchester Uniteds Ryan Giggs - å spille til han er 40.

Giggs (blir 40 i november) skrev nylig skrev under på en ny ettårskontrakt med United. Waliseren har blant annet drevet med yoga for å holde kroppen ved like.

Håper på langtidskontrakt
Rodgers ber nå Gerrard (blir 33 i mai) skrive under på en langtidskontakt med Liverpool. Talismanen har litt over et år igjen av sin nåværende toårskontrakt med Merseyside-klubben.

- Ryan Giggs sier at spillere kan holde på lenger nå enn tidligere, men det er ingen tilfeldighet. Steven er definitivt i samme kategori, av den enkle grunn at han er helproff. De spillerne som holder på forbi den alderen hvor du kanskje forventer at de skal legge opp, er de samme som har tatt ekstra godt vare på seg selv helt siden de var 19 og 20 år, sier Rodgers, ifølge The Sun.

Rodgers fortsetter:

- Se på typer som Gordon Strachan og Gary McAllister. De sov og slappet av om formiddagen, de spiste de rette tingene og de opprettholdt den samme vekta hele veien, sier Rodgers.

- Da de kom til det punktet hvor andre spillere ble skadet og ikke kunne komme tilbake, fortsatte de fordi hadde tatt vare på seg selv. Det koker ned til hvor proffe de er, og hvor dedikerte de er til yrket sitt, sier Rodgers, og legger til:

- Steven er en sånn spiller. Han er utrolig proff.

- 150 prosent
Liverpool-sjefen mener Gerrard gjør alle de rette tingene - hver eneste dag.

- Han kommer tidlig på morgenen, lar det medisinske apparatet sjekke ham for å se om alt stemmer, og han spiser rett mat til rett tid for å være klar til å trene 10.30.

SPREK GAMLING: Ryan Giggs skrev nylig under på en ny ettårskontrakt med Manchester United. Det betyr at han kommer til å spille for de røde etter at han har passert 40. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
SPREK GAMLING: Ryan Giggs skrev nylig under på en ny ettårskontrakt med Manchester United. Det betyr at han kommer til å spille for de røde etter at han har passert 40. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

- Han går så tilbake, gjør de siste forberedelsene før trening. Han jobber med kjernemuskulaturen og går ut igjen, sier Rodgers.

Den tidligere Swansea-sjefen forteller at Gerrard gir maks på trening hver eneste dag. Men Rodgers avslører samtidig at prosentregning neppe er hans sterkeste egenskap:

- Jeg har aldri sett ham gi noe mindre enn 150 prosent på trening hver eneste dag. Han har aldri en slapp dag, sier han, og fortsetter:

- Jeg har aldri tenkt på å erstatte ham, fordi jeg vet at han har noen gode år igjen hvis vi tar godt vare på ham.

Gerrard, som debuterte for Liverpool i 1998, er selvsagt med i troppen når Liverpool møter Aston Villa i Birmingham i dag.

Villa er det laget 32-åringen har scoret oftest mot i serien (11 mål). Bare Robbie Fowler (12) har scoret oftere for Liverpool mot «The Villains».