EUROPA-MANKO: Luis Suárez (t.v.) og Jose Énrique jublet vilt for scoring mot Zenit St. Petersburg, men det ble Europa-stopp likevel. Nå ser det ut til at det maksimalt blir Europa League også neste år. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
EUROPA-MANKO: Luis Suárez (t.v.) og Jose Énrique jublet vilt for scoring mot Zenit St. Petersburg, men det ble Europa-stopp likevel. Nå ser det ut til at det maksimalt blir Europa League også neste år. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Rodgers deler ikke Liverpool-fansens skrekk

Sikker på at Suárez blir i Liverpool.

(Dagbladet:) Han er en opplagt kandidat til å bli årets spiller i Premier League - og det til tross for at laget hans heller har tilhørt midt- enn toppsjiktet også denne sesongen.

Liverpool-supporternes skrekk er nå at toppscorer Luis Suárez ikke orker enda et fotballår uten Champions League-spill. 11 serierunder før slutt er de helrøde på åttendeplass i Premier League, ti poeng bak fjerdeplassen. De er også utenfor Europa League-plassene.

Men manager Brendan Rodgers gjør sitt for å berolige:

- Her og nå tror jeg det, ja, svarte Rodgers i går - ifølge The Guardian - da han ble spurt om han trodde Suárez kom til å bli i klubben selv uten europacup-deltakelse neste sesong.

Snakket med agenten
- Det er ikke til å komme unna at Luis har vært briljant for oss i år, men jeg har ikke sett noe annet som burde få meg til å føle at han ikke ønsker å være her. Jeg hadde en flott samtale med agenten hans for et par uker siden. Han kom inn og brettet ut om at Luis var så glad her, og at han ønsket at klubben skulle gjøre framskritt de neste par sesongene, sier Rodgers.

Arkitekten Suárez
Suarez har vært langt mer stabil og målfarlig denne sesongen enn tidligere, og har også unngått skandaleoverskriftene i større grad enn før.

- Jeg har gjort ham til en slags arkitekt innad i gruppa. Han og jeg kommuniserer mye, så jeg får en følelse. Det er ikke slik at jeg ikke ønsker å snakke med ham. Fortjener han å spille på Champions League-nivå? Selvsagt gjør han det, men jeg er trygg på at han vil bli her, for han nyter fotballen her. Dette er en klubb han elsker.