NY CELTIC-MANAGER: Brendan Rodgers har vært arbeidsløs etter at han fikk sparken i Liverpool. Foto: Scanpix
NY CELTIC-MANAGER: Brendan Rodgers har vært arbeidsløs etter at han fikk sparken i Liverpool. Foto: ScanpixVis mer

Rodgers erstatter Deila i Celtic: Blir ny sjef for Johansen og Ajer

Klubben bekrefter.

(Dagbladet): Brendan Rodgers blir Ronny Deilas erstatter som Celtic-trener. Det bekrefter klubben fredag kveld. Nordiren har vært arbeidsløs etter at han fikk sparken i Liverpool i oktober i fjor. Nå blir 43-åringen Stefan Johansens og Kristoffer Ajers nye sjef.

Etter at Deila kunngjorde sist måned at han ville trekke seg som Celtic-manager ved sesongslutt, har Rodgers vært en av ekspertenes heteste kandidater til å overta den prestisjefylte jobben.

- Jeg er henrykt over å bli Celtics nye manager. Dette er en stor ære for meg. Jeg har fulgt Celtic hele livet. Å få denne fantastiske sjansen til å bli en del av en så stor klubb er som en drøm som går i oppfyllelse, sier Rodgers til klubbens hjemmeside.

Deila-skryt Indirekte skryter Rodgers også av jobben Deila har gjort med Celtic. En jobb som har brakt to seriemesterskap og et cupgull til klubben. Det har bidratt til at nordmannens arvtaker mener han har et solid fundament å bygge videre på.

- Klubben har vært glimrende rustet de siste årene og har vunnet pokaler regelmessig. Målet mitt nå er å fortsette på dette arbeidet, holde oss på toppen og gjøre oss bemerket i Europa igjen, sier Rodgers.

Styreformann Ian Bankier er glad for å kunne presentere et stort managernavn for supporterne. Rodgers har skrevet under på en 12 måneder lang kontrakt med opsjon på forlengelse fra begge parter.

- Vi er storfornøyd med å kunne ønske Brendan velkommen til Celtic som klubbens nye manager. Som ventet, så var det en enorm interesse for å bli Celtics manager, men vi tror vi har valgt den beste kandidaten til å ta oss fremover. Brendan er en mann med en fantastisk bakgrunn innen fotballen og han vet alt om Celtic. Han brenner for klubben. Han er også en manager som vi tror har talentet, pågangsmotet og besluttsomheten til å bringe suksess til klubben, sier Bankier.

Perfekt avskjed Celtics styreformann har tidligere gitt ros til Deila for jobben han har gjort i klubben. For fem dager siden fikk nordmannen avslutningen han ønsket med en bunnsolid 7-0-seier over Motherwell i sin siste kamp som Celtic-manager.

Nå ser Deila, som mener han er en bedre trener enn da han kom til Skottland for to år siden, etter nye erfaringer.

- Jeg har utviklet meg mye. Jeg har jobbet i en liten by i Norge, nå har jeg vært i utlandet. Jeg føler meg mer og mer trygg, sa Deila sist søndag.