MOT LIGAGULL? Vinner Liverpool mot Premier League-toer Chelsea i morgen, har de ligagullet nesten i lomma. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
MOT LIGAGULL? Vinner Liverpool mot Premier League-toer Chelsea i morgen, har de ligagullet nesten i lomma. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Rodgers før Premier League-thrilleren: - Jeg har aldri sovet bedre

Lader opp til storkampen mot Chelsea søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag kan Liverpool ta et nytt stort steg mot å vinne ligaen når de møter Chelsea. Da må manager Brendan Rodgers overliste læremester José Mourinho.

Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1990. Etter det har klubben med 18 ligagull vært nødt til å se erkerival Manchester United gå fra sju til 20 titler, men denne sesongen kan ventetiden være over.

Med tre kamper igjen å spille leder Liverpool ligaen med fem poeng. De trenger sju for å være 100 prosent sikre på å sikre ligagullet.

Ingen spillere på dagens Liverpool-lag har noensinne vunnet ligagull i England. Manager Rodgers avviser at press kan ødelegge for spillerne hans.

- Folk snakker om press, men jeg synes det fantastisk. Jeg har aldri sovet bedre, og uansett hva som skjer har vi hatt en glimrende sesong, sa han på fredagens pressekonferanse.

Jobbet sammen i Chelsea Ettersom Chelsea spiller semifinale i mesterligaen mot Atlético onsdag, har Mourinho truet med å sende utpå et svekket mannskap mot Liverpool.

- Å si at Chelsea vil være svekket er respektløst. Laget deres vil ha mer erfaring enn vårt, samme hvem de sender utpå, sier Rodgers.

Nordiren jobbet under Mourinho i Chelsea fra 2004 til 2008. De to kjenner hverandre godt, og Rodgers sier han ikke vil la se vippe av pinnen dersom Mourinho prøver seg på noen psykologiske triks før kampen.

- José kjenner meg godt nok til å vite at ingenting som sies plager meg.

Mourinho er på sin side svært irritert fordi de må spille mot Liverpool søndag og ikke lørdag. Det gir dem dårligere tid til å bli klar for onsdagens møte med Atlético.

- Jeg tror fansen synes Chelsea fortjener mer respekt for de har gjort for engelsk fotball de siste ti årene. Chelsea har vært den viktigste klubben når det gjelder å forsvare den engelske æren i Europa. De har vunnet mesterligaen og europaligaen, sier Mourinho.

Skadeproblemer Chelsea sliter med skader før søndagens kamp. Keeper Petr Cech er ute for resten av sesongen etter å ha fått skulderen ut av ledd, mens John Terry og Eden Hazard heller ikke kommer til å bli klare.

- Terry og Hazard kan ikke spille søndag, sa Mourinho.

Liverpool håper Daniel Sturridge blir klar til søndagens kamp. Han har slitt med en strekkskade.

- Vi vet mer lørdag, så vi får se. Om han ikke er frisk nok, håndterer vi det, sier Rodgers.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer