JUBLET: Brendan Rodgers og Celtic skal spille i gruppespillet i Champions League. Ikke rart det var jubelscener i Israel tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
JUBLET: Brendan Rodgers og Celtic skal spille i gruppespillet i Champions League. Ikke rart det var jubelscener i Israel tirsdag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rodgers gjorde det Deila ikke klarte med Celtic

Klar for gruppespillet i Champions League. 

Hapoel Beer Sheva - Celtic 2-0, 4-5 sammenlagt

Celtic ledet med komfortable 5-2 over Hapoel Beer Sheva fra Israel etter den første playoffkampen til Champions League. Tirsdag kveld skulle de sikre plassen i gruppespillet.

Men det så lenge dramatisk ut. Ben Sahar og Ovidiu Hoban sendte Hapoel opp i 1-0 og 2-0 før det var gått 48 minutter. Dermed trengte de bare én scoring til for å gå videre - på bortemålsregelen.

GLADE SPILLERE: Celtic innkasserte rundt 240 millioner kroner på triumfen tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
GLADE SPILLERE: Celtic innkasserte rundt 240 millioner kroner på triumfen tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Celtic holdt unna og er klar for Champions League. Triumfen kom uten Stefan Johansen i troppen. Nordmannen er blitt koblet til Galatasaray.

- Det var en tøff kveld for oss. De spilte godt, men vi viste god mentalitet, sa trener Brendan Rodgers (43) etter triumfen.

Drømmestart

Rodgers har dermed fått en drømmestart i Celtic. Fiasko i Europa ble Ronny Deilas bane i den skotske klubben, og han ga seg etter forrige sesong.

Sist Celtic spilte i gruppespillet, var i sesongen 2013/2014.

Det var på hengende håret at de skulle klare det denne gangen også. Hapoel Beer Sheva hadde ballen i 62 prosent av tida og presset på.

- Vi var aldri komfortable. Men vi fikk et resultat. Spillerne fortjener kredit, sier Rodgers.

- Ikke vakkert

- Det var ikke vakkert, og det var få positive ting å ta med seg i dag, skriver den skotske avisa Daily Record tirsdag kveld.

KLARTE IKKE CHAMPIONS LEAGUE: - Ikke positivt for Ronny Deilas ettermæle, mener Viasat-ekspert Rune Bratseth. Foto: NTB Scanpix 
KLARTE IKKE CHAMPIONS LEAGUE: - Ikke positivt for Ronny Deilas ettermæle, mener Viasat-ekspert Rune Bratseth. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

- Men alt som teller er resultatet. Celtic er endelig tilbake sammen med de store gutta i Europa.

På spørsmål i Viasat-studioet - om hva dette har å si for Deilas ettermæle i Celtic - svarte ekspert Rune Bratseth:

- Det er ikke positivt.

Bratseth var samtidig kritisk til Celtic.

- Rodgers prøvde å snakke laget opp etterpå. Men de møtte et lag vi omtrent ikke har hørt om før denne kvaliken. Jeg tror han føler seg ubekvem med laget. De klarte ikke å holde på ballen overhodet, påpekte Bratseth.