Rodgers har fått sparken i Liverpool

Bekreftes av klubben.

SPARKET: Brendan Rodgers fikk sparken i Liverpool, kun timer etter at laget spilte 1-1 borte mot Everton. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Brendan Rodgers fikk sparken i Liverpool, kun timer etter at laget spilte 1-1 borte mot Everton. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brendan Rodgers har fått sparken som manager i Liverpool. Beskjeden kommer bare timer etter at Liverpool spilte 1-1 borte mot Everton.

Det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

Der skriver klubben at de har terminert managerens kontrakt.

- Vi takker Brendan Rodgers for det han har tilført klubben og vil gjerne uttrykke vår takknemlighet for den harde jobben han har gjort, skriver Liverpool i et innlegg signert eier John W Henry, styrelederTom Werner og klubbpresident Mike Gordon said:

- Vi har alle delt noen utrolige flotte øyeblikk med Brendan som manager, og vi er sikre på at han vil få en lang karriere innen fotballen.

Siden 2012 Rodgers jobb har hengt i en tynn tråd en god stund, men 42-åringen har fått støtte fra flere kanter. Harry Redknapp gikk tidligere i uken ut og ytret at han ikke burde bli sparket, men heller gis tid til å bygge Liverpool opp igjen. Det var en mening Vegard Heggem delte.

- Jeg er ikke en av dem som mener at klubben må få inn en ny manager nå. Brendan Rodgers må få ro i fortsettelsen, sa Heggem til NTB torsdag.

Brendan Rodgers tok nesten Liverpool til seriegull for to sesonger siden, da Steven Gerrards tabbe kostet klubben gullet.

Rodgers tok over Liverpool i juni 2012, og har opplevd å få to av sine viktigste spillere solgt - som klubben tjente svært godt på. Da Luis Suarez gikk til Barcelona i fjor sommer lå prislappen på rundt 800 millioner kroner.

I sommer ble Raheem Sterling solgt til Manchester City, en overgang som ble den nest dyreste i Premier League. Prislappen skal ha vært på rundt 540 millioner kroner.

- Ikke overrasket Premier League-kommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over sparkinga.

- Jeg er ikke overrasket, men jeg er usikker på om det er er et riktig valg. Hadde ikke Gerrard gjort den tabben, kunne de blitt ligamestere og Rodgers kunne vært «untouchable», sier TV 2s Premier League-kommentar og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker til Dagbladet.

At Rodgers får sparken nå, tror Alsaker betyr at Liverpool-ledelsen har erstatteren på plass.

- De er ikke langt bak tetlagene, så det er ingen krise poengmessig. At de velger å sparke ham nå, tror jeg betyr at de har en erstatter på vei. Jürgen Klopp er det naturlige valget. Han er en entusiatisk og karismatisk trener som jeg tror kan passe bra inn på Anfield, sier Alsaker videre.

- Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den sparkingen. Det som taler for er at Rodgers har mistet identitet sin. I starten spilte Liverpool etter hans filosofi og verdier, og det så lenge veldig bra ut. Men nå er ikke Liverpool til å kjenne igjen. De har mistet identiteten sin, mener Premier League-kommentatoren.

Tror på Klopp eller Ancelotti Rodgers kjøpte mange nye da Suarez forsvant, men ingen innfridde. Det kan ha vært med på da dagens avgjørelse falt.

- Han rammes på mange måter av mange feilkjøp. Da Suarez forsvant, hentet han inn sju nye. Ingen av dem innfridde. Men på den andre siden: Hvordan begynte Ferguson? Det er mange store managere som har terngt tid. Jeg tror Rodgers har vokst på motgangen, så jeg tenker kanskje at han burde fått litt mer tid, sier Alsaker.

Nå blir det spennende å se hvem som kommer inn dørene på Anfield for å overta, mener Alsaker. 

- Jeg synes det er litt trist, men jeg tror flertallet av Liverpool-supporterne har blitt lei av Rodgers. Jeg tror nyheten tas godt imot om de får en spennende erstatter på plass, som for eksempel Klopp eller Ancelotti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer