Rodgers hyller Gerrard, og ønsker å beholde ham

Men ikke av sentimentale årsaker.

VIL BEHOLDE GERRARD: Liverpool-veteranen Steven Gerrard åpnet før helga opp for å spille for en annen klubb enn Liverpool. Men manager Brendan Rodgers er fast bestemt på å beholde 34-åringen. Foto: REUTERS/Phil Noble
VIL BEHOLDE GERRARD: Liverpool-veteranen Steven Gerrard åpnet før helga opp for å spille for en annen klubb enn Liverpool. Men manager Brendan Rodgers er fast bestemt på å beholde 34-åringen. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Før helga snakket Liverpool-veteran Steven Gerrard om framtida i Liverpool. Kontrakten hans går nemlig ut i mai neste år, og klubben har foreløpig ikke startet samtaler angående en ny kontrakt.

- Slik det står nå, så er jeg her til sesongslutt og vil gjøre det beste ut av det. Jeg kommer iallfall ikke til å legge fotballskoene på hylla neste sommer. Jeg vil spille mer. Vi må bare vente å se om det er i Liverpool eller et annet sted. Det er opp til Liverpool, sa Gerrard i intervjuet med Daily Mail.

Steven Gerrard i en annen klubb enn Liverpool? Klubben der han har spilt helt siden ungdommen?

- Han har vært strålende Brendan Rodgers er fast bestemt på å beholde 34-åringen i Liverpool, og sier han er avgjørende for klubbens fremtid.

- Bare se på hva han har bidratt med i de to årene jeg har vært her. Steven var 32, slet med skade, og hadde ikke spilt jevnlig gjennom et par år. Jeg kom inn, solgte ham ideen og filosofien om hvordan vi ønsket å jobbe og hans rolle i det. I den perioden, har han vært helt glimrende. Selvsagt har laget kanskje ikke spilt så godt i år, og kanskje det er et fokus på Steven, men for meg har han vært helt fantastisk, sier Rodgers til The Telegraph.

Rodgers hyller Gerrards kvaliteter, blant annet innflytelsen han har i garderoben.

- Både på og av banen, som en leder og kaptein vil jeg forsikre at han er i stor grad en del av utviklingen i denne gruppa. Så det er ikke noe sentimentalt ved det. Når du ser inflytelsen han har i garderoben, er han fortsatt en glimrende spiller.

FRA CHELSEA TIL CITY: Frank Lampard. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA
FRA CHELSEA TIL CITY: Frank Lampard. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA Vis mer

- Han vil være 35 ved sesongslutt, men han er fortsatt frisk og tar godt vare på seg selv. Teknisk er han en stor spiller for oss. Han er et perfekt eksempel som flere av spillerne i laget kan lære av.

Pellegrini: - Vi vil ha ham Liverpool-kapteinen høster stor beundring i England. Lørdag gikk også Manchester City-manager Manuel Pellegrini og sa at dersom han forlater Liverpool, ville gjerne han ha 34-åringen.

- Jeg tenker ikke på spillernes alder. Det spørs på pengene det koster å hente dem, og antallet år de har igjen i kontrakten. Men, som Frank Lampard (36), er Gerrard en toppspiller som kan fortsette på høyt nivå i flere år til, sier Pellegrini til The Independent.

I sommer meldte nemlig Frank Lampard overgang til Major League Soccer-laget New York City FC, etter å ha vært i Chelsea siden 2001. New York City FC har de samme eierene som Manchester City, og Lampard gikk raskt til sistnevnte på en låneavtale. Det falt ikke i god jord hos Chelsea-fansen.