Rodgers mener den «triste» boka kan ødelegge Fergusons ettermæle

- Han bør be om unnskyldning.

PROVOSERENDE PENSJONIST: Man kan vel argumentere for at det er lite vi aldri har hørt før i Alex Fergusons selvbiografi, men mye av Manchester United-legendens skriverier provoserer likevel deler av fotballfamilien. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
PROVOSERENDE PENSJONIST: Man kan vel argumentere for at det er lite vi aldri har hørt før i Alex Fergusons selvbiografi, men mye av Manchester United-legendens skriverier provoserer likevel deler av fotballfamilien. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): I går gikk Liverpool-manager Brendan Rodgers til motangrep mot påstander i Alex Fergusons selvbiografi, blant annet om at Steven Gerrard ikke er en «topp toppspiller», og anklaget den tidligere Manchester United-manageren for å bryte en kodeks ved å avsløre ting fra garderobehistorien.

Men Rodgers var ikke ferdig med det.

Ifølge Mirror hadde Liverpool-bossen mer på hjertet om den svært mye omtalte boka, som han mener kan undergrave Fergusons ettermæle.

- Jeg synes det er noe trist ved det, ettersom dette trolig er noe folk vil huske lenge. Jeg tror alle i fotballen ville likt å se ham avslutte karrieren med den arven han etterlot seg. Nå kommer folk i stedet til å snakke om det han skriver i boka, sier Rodgers.

Bør unnskylde seg Han reagerer som nevnt negativt på det Ferguson skriver om Steven Gerrard, men han reagerer enda sterkere på det skotten skriver om Jordan Henderson, som ifølge Fergies analyse blant annet er skadeutsatt fordi han løper på en spesiell måte.

- Det er brudd på etiketten, og det overrasker meg at det kommer fra en mann med den status som han har i sporten. Som en som har jobbet med unge spillere, er han nødt til å skjønne hvilken effekt hans ord kan ha, sier Brendan Rodgers.

- Jordan er en fantastisk idrettsutøver, og slike kommentarer kan være skadelig for en ung spiller på vei opp. Jeg håper at Ferguson ber ham om unnskyldning dersom de støter på hverandre, sier Rodgers.

Bitterhet Alex Fergusons selvbiografi fant veien til butikkhyllene i England i går, men allerede tirsdag fikk journalistene meske seg i bokas detaljer. Og mange får passet grundig påskrevet av managerlegenden. Blant andre Roy Keane får gjennomgå i boka, og Ferguson er heller ikke spesielt nådig med David Beckham.

Flere av de omtalte har svart sin tidligere i etterkant, og mange av dem reagerer på at skotten velger å avsløre detaljer fra sin omfangsrike karriere.

Når det gjelder omtalen av Liverpool, som får et helt kapittel i Fergusons bok, mener Brendan Rodgers det dufter av bitterhet etter årene da Anfield var maktsenteret i engelsk fotball.

- Når du har jaget etter en suksessrik klubb som Liverpool i så mange år, så må du finne måter å jekke klubben ned på. Men Liverpool har klasse, historie, sier Rodgers, som også fnyser av Alex Fergusons' påstander om at Merseyside-bedriften er åtte nysigneringer unna å kunne kjempe om ligatittelen:

- Åtte? Vel, det er trolig to mindre enn det de trenger for å vinne ligaen, svarer han.

SKADELIG: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener Ferguson kunne spart seg omtalen av Jordan Henderson i boka. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SKADELIG: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener Ferguson kunne spart seg omtalen av Jordan Henderson i boka. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer