GAMLE VENNER: Liverpool-manager Brendan Rodgers (t.v.) og Chelsea-sjef Jose Mourinho har kjent hverandre siden de samarbeidet i Chelsea. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
GAMLE VENNER: Liverpool-manager Brendan Rodgers (t.v.) og Chelsea-sjef Jose Mourinho har kjent hverandre siden de samarbeidet i Chelsea. Foto: Peter Powell, EPA / NTB ScanpixVis mer

Rodgers ringte Mourinho og gratulerte ham med seieren og prestasjonen

To dager etter beskyldningene om to parkerte busser.

(Dagbladet): Liverpool-manager Brendan Rodgers var ikke spesielt begeistret for måten Jose Mourinhos Chelsea spilte på i toppkampen på Anfield i helga.

- Det var sannsynligvis to busser parkert i dag i stedet for én. Det er ikke vanskelig å styre ti spillere innenfor 16 meter, sa Rodgers etter 0-2-tapet søndag.

Mourinho har fått kritikk både for stilen i den kampen og i bortekampen mot Atlético Madrid sist uke. Foran returkampen i kveld, forteller portugiseren at han har fått en hyggelig telefon fra Rodgers, og forsvarte og forklarte også den tidvis kyniske og defensive spillestilen sin.

- En venn Mourinho og Rodgers har et godt forhold siden de samarbeidet i Chelsea for noen år siden.

- Selvsagt har jeg hørt hva han (Rodgers) sa etter kampen, men jeg vet også hva han sa i dag. Og i dag gratulerte han meg med en flott seier og en strålende prestasjon. Så, spesielt ettersom jeg anser ham som en venn og en jeg liker, foretrekker jeg å glemme ordene hans etter kampen og ta vare på ordene fra i dag, sa Mourinho på pressekonferansen i Uefa-regi i går kveld ifølge Daily Mail.

Han gikk også løs på kritikerne sine via en sarkastisk bemerkning til alle som står på sidelinjene med sterke meninger.

- Fotballen er full av filosofer - folk som forstår mye mer enn meg. Det er fantastisk. Men virkeligheten er alltid virkeligheten, sier Mourinho.

Om å være dum Derfor velger han å sitere seg selv framfor en av de nevnte «filosofene»:

- Jeg husker at jeg sa i min første periode her, at om du har en keeper som Petr Cech som kan sende ballen inn i feltet til motstanderen og en spiss som Didier Drogba som vinner alt i lufta, hvorfor skal du da spille korte pasninger? Fordi du er dum? Hvis motstanderne er veldig raske på kontringer og vil ha rom bak forsvarslinja di, er du dum om du gir dem det, sier Mourinho.

I kveld avgjøres det om han er smart nok til å få møte gamleklubben Real Madrid i Champions League-finalen. Motstanderen på Stamford Bridge er et lag Mourinho uttrykker stor respekt for.

- Atlético var mine direkte rivaler i tre sesonger, men jeg følte hele tiden at jeg hadde et respektfullt forhold til klubben. Jeg har respekt for det de gjør, for å være i en Champions League-semifinale er ikke noe hvilken som helst klubb kan gjøre, og å ha muligheten til å vinne La Liga mot Barcelona og Real Madrid er noe som fortjener min respekt, sier han ifølge Uefa.com.