Rodgers takket ja til tilbudet fra Liverpool

Blir Kenny Dalglish sin etterfølger.

PRØVER SEG PÅ ANFIELD: Brendan Rodgers har skrevet under og blir Liverpools neste manager, melder BBC. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
PRØVER SEG PÅ ANFIELD: Brendan Rodgers har skrevet under og blir Liverpools neste manager, melder BBC. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Etter noen dager med spekulasjon melder BBC i ettermiddag at Brendan Rodgers har underskrevet en treårskontrakt med Liverpool.

Dermed blir Swansea-manageren Kenny Dalglish sin etterfølger i sjefsstolen på Anfield.

Ifølge den britiske kanalen må Liverpool betale mellom 40 og 50 millioner i kompensasjon til den walisiske klubben for å sikre seg den nye manageren.

Brendan Rodgers takket opprinnelig nei til muligheten for å diskutere den ledige stillingen i Liverpool, men skal ha ombestemt seg etter å ha blitt presentert for et nytt opplegg.

I mellomtiden har Liverpool vurdert andre kandidater, deriblant Wigan-manager Roberto Martinez, men valget falt altså til slutt på Rodgers.

Brendan Rodgers startet karrieren som manager i Watford i 2008, etter å ha vært i trenerteamene i både Reading og Chelsea.

Etter en ny periode i Reading ble 39-åringen Swansea-sjef i 2010, og førte laget opp i Premier League som den første walisiske klubben noensinne.

Swansea ble til slutt nummer elleve i debutsesongen i Premier League, fem poeng bak Liverpool på åttende.

Ifølge BBC vil Merseyside-klubben komme med en offisiell bekreftelse i løpet av det neste døgnet.

Swansea har bekreftet på sine hjemmesider at Brendan Rodgers takker ja til Liverpools tilbud om å overta managerjobben.