Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Old Firm

Rodgers varsler Celtic i storform til Old Firm

Kristoffer Ajer og Celtic har vunnet tre strake kamper uten å slippe inn mål. Det lover godt før Glasgow-derbyet mot Rangers lille nyttårsaften.

KLAR FOR STORKAMP: Celtic - Rangers er et prestisjefylt derby i Skottland. Brendan Rodgers varsler storform. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR STORKAMP: Celtic - Rangers er et prestisjefylt derby i Skottland. Brendan Rodgers varsler storform. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manager Brendan Rodgers var i alle fall optimist etter tirsdagens oppskriftsmessige 2-0-seier over Dundee på bortebane.

- Jeg synes vi ser bra ut. Vi ser trente, sterke og fokuserte ut. Det er viktig, særlig på denne tiden av året med så mange kamper, sa Rodgers.

Lørdagens Old Firm-oppgjør blir Celtics fjerde kamp på elleve dager etter det sjokkerende 0-4-tapet mot Hearts på bortegress. Nederlaget stoppet det skotske mesterlagets rekordrekke på 69 kamper uten tap.

Ajer-suksess

Celtic har imidlertid reist seg igjen og vunnet komfortabelt mot Partick Thistle, Aberdeen og Dundee. Kristoffer Ajer har for øvrig spilt samtlige 270 minutter i et Celtic-forsvar som har tettet igjen bakover.

- Vi krysser dem (kampene) av og tar hver kamp som den kommer. Dette var en strålende prestasjon, synes jeg, sier Rodgers om Dundee-kampen.

- Dette var den typen kamp der du må være sulten for å gå ut og vinne midt i et hektisk program. Det var tre veldig viktige poeng for oss. Nå skal vi restituere, og vi blir klare for det som blir en virkelig god kamp til helgen, legger den tidligere Liverpool-sjefen til.

Rekordår

Rangers-møtet hjemme på Celtic Park er siste kamp før den skotske serien tar tre ukers vinterpause. Rodgers håper å krone et fantastisk 2017 med nok en seier.

- Det som er fantastisk med disse spillerne mine, er hvor konsekvent motivasjonen deres er. Vi snakker hele tiden om sult og den nådeløse mentaliteten. Vi hadde en svak dag mot Hearts, og et par ting gikk imot oss, men reaksjonen på det i de siste tre kampene har vært veldig, veldig god.

- Nå har vi én kamp til for å avslutte et fantastisk år, oppsummerer Rodgers.

I løpet av 2017 har han vunnet både serien, den skotske cupen og ligacupen. Og før helgens Old Firm har Celtic åtte poengs luke til serietoer Aberdeen og elleve til treer Rangers.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!