Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rodman beklager bursdagssang til Kim Jong-un

- Jeg er ikke president eller ambassadør, sier basketstjerna.

BEKLAGER:  Den tidligere basketstjerna Dennis Rodman ble fotfulgt av journalister da han landet på den internasjonale flyplassen i Beijing i dag, etter sin tur til Pyongyang. Nå beklager Rodman bursdagssynginga si. Foto: Alexander F. Yuan/Ap/Scanpix
BEKLAGER: Den tidligere basketstjerna Dennis Rodman ble fotfulgt av journalister da han landet på den internasjonale flyplassen i Beijing i dag, etter sin tur til Pyongyang. Nå beklager Rodman bursdagssynginga si. Foto: Alexander F. Yuan/Ap/Scanpix Vis mer

Den tidligere basketstjerna Dennis Rodman skapte overskrifter verden over, da han sang bursdagssang og hadde med seg en rekke luksusgaver til Nord-Koreas leder, Kim Jung-un.

I dag beklager Rodman at han sang for diktatoren.

- Jeg elsker landet mitt, Amerika, forsikret en følelsesladd Rodman da han møtte pressen på flyplassen i Beijing.

- Forræderi Han er blitt kritisert både for bursdagssangen og for ikke å ta opp temaet menneskerettigheter under oppholdet i Nord-Korea. Bokselegenden Mike Tyson har beskyldt Rodman for forræderi.

- Jeg beklager. Jeg er ikke presidenten, jeg er ingen ambassadør, sier Rodman, som likevel planlegger å reise tilbake til Nord-Korea neste måned.

Venner Rodman har fått mye oppmerksomhet for sitt vennskap med Kim Jong-un, som skal være stor fan av Rodmans gamle lag Chicago Bulls. Den mye omtalte bursdagssangen ble sunget i forrige uke i forbindelse med en oppvisningskamp i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

Basketspilleren har også beklaget sine uttalelser om den amerikanske misjonæren Kenneth Bae, som sitter fengslet i Nord-Korea.

I et intervju med CNN i forrige uke antydet Rodman at det er Baes egen skyld at han er dømt til 15 års fengsel for å ha forsøkt å styrte Kim Jong-un.
(NTB)


BASKET-DIPLOMATI:  Her er Dennes Rodman og Nord-Koreas Kim Jong-un sammen under en basketseanse i Pyongyang i forrige uke. Foto: KCNA/AFP/Scanpix
BASKET-DIPLOMATI: Her er Dennes Rodman og Nord-Koreas Kim Jong-un sammen under en basketseanse i Pyongyang i forrige uke. Foto: KCNA/AFP/Scanpix Vis mer