Rodman skal trene Nord-Koreas OL-lag

Og tar med seg All Star-lag til Kim Jong Uns bursdag i januar.

MODERNE DIPLOMAT: Dennis Rodman bruker basketballen til å få Nord-Korea nærmere omverdenen.Foto: AFP  / TIMOTHY  CLARY / NTB Scanpix
MODERNE DIPLOMAT: Dennis Rodman bruker basketballen til å få Nord-Korea nærmere omverdenen.Foto: AFP / TIMOTHY CLARY / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den kontroversielle basketstjerna Dennis Rodman har lagt sin elsk på Nord-Koreas diktator Kim Jong Un. Rodman har besøkt Nord-Korea flere ganger i det siste, og kaller diktatoren for en «venn for livet».

Nå har Rodman bestemt seg for å gjøre Un en gedigen vennetjeneste i forkant av de olympiske lekene i Rio i 2016.

På en pressekonferanse i New York i går kunne nemlig Rodman avsløre at han skal være trener for det nord-koreanske basketball-laget fram mot Rio-OL.

- Jeg skal si dere en ting: Ta meg seriøst, var Rodmans beskjed til pressen, skriver Time Magazine.

Nåløyet for å få deltat i basketturneringen i OL er meget trangt. Det er bare ett lag fra Asia som får være med, og i London-OL ble det Kina. Likevel har Rodman gått tungt inn i Nord-Korea med sitt selvproklamerte «basketdiplomati», som han håper skal fungere som en brobygger mellom det isolerte landet og resten av verden.

I tillegg til å bli nord-koreansk landslagstrener, skal Rodman også ta med seg et All Star-lag fra den amerikanske proffligaen NBA for å markere Kim Jong Uns bursdag i januar.