Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rodman tilbake til Nord-Korea for å forberede Kim Jong-uns bursdag

Og snart kommer flere tidligere NBA-spillere etter.

 KOMPISER:  Dennis Rodman har besøkt «sin venn» Kim Jong-un to ganger tidligere i år. Nå skal han tilbake for å trene basketlaget til oppvisningskamp på bursdagen til diktatoren. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix
KOMPISER: Dennis Rodman har besøkt «sin venn» Kim Jong-un to ganger tidligere i år. Nå skal han tilbake for å trene basketlaget til oppvisningskamp på bursdagen til diktatoren. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dennis Rodman ser ut til å ikke få nok av Nord-Korea.

Om to uker reiser den tidligere NBA-stjernen på sin tredje tur for året til den lukkede landet.

Trene landslaget På de tidligere turene har amerikaneren hengt med landets overhode, Kim Jong-un, og kalt ham for «en god venn». Om de to skal treffes ved denne anledningen er usikkert.

Målet for den tredje turen er at Rodman skal forberede Nord-Koreas basketball-landslag til en oppvisningskamp som venter i januar, melder det britiske bettingselskapet som sponser turen, ifølge CNN

Kampen skal spilles på Kim Jong-uns bursdag 8. januar, og det er tidligere NBA-profiler som skal spille på motstanderlaget.

Avsløres neste uke - NBA-spillerne som Rodman har valgt ut, vil bli offentliggjort neste uke, bekrefter talsperson for bettingselskapet overfor CNN, Rory Scott.

I september fortalte Dennis Rodman at han også har tatt på seg oppgaven med å trene det Nord-Koreanske landslaget i basket fram mot OL i Rio i 2016.

- Jeg skal si dere en ting: Ta meg seriøst, var Rodmans beskjed til pressen da nyheten kom, skriver Time Magazine.