Rodneys revansj

KONGSBERGHALLEN (Dagbladet): 2. NM-finale: Kongsberg Penguins- Oslo Kings 87- 65 (1- 1 i kamper). Det gikk en stund før han våknet, men da Rodney Hawthorne kom i gang var det aldri noen tvil om at pingvinene ville vinne.

Etterpå bar det rett i garderoben for å ise ned leddbåndstrekken i venstrefoten.

- Det gjør veldig vondt, men hva gjør det når vi spiller så bra, sier Rodney til Dagbladet.

Han deltar ikke på treningene på grunn av skaden, men i kampene er han enormt viktig. Med styrke, spenst, godt skuddrepertoar og et fantastisk overblikk, styrte Rodney i går pingvinene til den første seieren i NM-finalene foran et entusiastisk publikum på Kongsberg.

Dårlig trent

Men det var gjestene fra Oslo som kom best i gang, og Kings gikk straks i ledelsen med 6-0. Deretter ledet de kampen helt til langt ut i andre periode. Pingvinene kom faktisk ikke inn i kampen før etter 18 minutters spill.

- Det var en veldig dårlig start fra vår side. For min egen del sleit jeg i starten fordi treningsgrunnlaget er for dårlig, sier Rodney.

Etter 18 minutter våknet imidlertid både Rodney Hawthorne og hjemmelaget, og tok ledelsen 33-32 på straffekast. Like etter øket Cory Parker ledelsen til 35-32 med en perfekt trepoenger.

Lagseier

Utover i tredje periode hadde hjemmelaget lagt fra seg nervene og spilte tidvis meget underholdende basketball anført av Cory Parker og Rodney Hawthorne. Når også Martin Sjøtun våknet, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå.

- Dette var artig og en skikkelig lagseier. I motsetning til den første kampen da vi tapte med ti mål sto vi på og kjempet, sier Rodney.

Han får støtte av Martin Sjøtun.

- Etter en treig start våknet hele laget, og med den støtten vi fikk fra Kongsberg-publikummet kunne vi ikke annet enn å vinne, sier Sjøtun.

Hjemmelaget fikk trampeklappet de fem siste minuttene. Får Pingvinene med seg halvparten av den støtten de hadde i går til Stovnerhallen i morgen, kan det bli en ny jubelkveld.