Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rodriguez ett sekund unna ledertrøya

Aru sprakk i siste stigning av Spania rundt..

JOAQUIM RODRIGUEZ: Vant den 15. etappen av Spania rundt og ligger ett sekund bak Fabio Aru i sammendraget.  EPA/Javier Lizon
JOAQUIM RODRIGUEZ: Vant den 15. etappen av Spania rundt og ligger ett sekund bak Fabio Aru i sammendraget. EPA/Javier Lizon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joaquim Rodriguez fra Katjusja vant den 15. etappen av Spania rundt. Han kom i mål 14 sekunder foran Fabio Aru. Takket være bonussekunder på etappen ligger Rodriguez nå bare ett sekund bak Fabio Aru i sammendraget.

Rafal Majka fra Tinkoff-saxo ble nummer to på etappen, Daniel Moreno fra Katjusja knep tredjeplassen. Førstnevnte er fornøyd med formen, og sier seg klar for etappene fremover.

- Jeg følte meg bra, og jeg fikk god støtte av lagkameratene underveis, sier Majka til Eurosport før han legger til:

- Det er fortsatt en lang Vuelta. Jeg er sterk og jeg frykter ingen, sier polakken, som ligger på en tredjeplass i sammendraget, 1,24 bak Aru.

Dumoulin tempoklar
Søndagens etappe var den andre av tre etapper med bakkemålgang på rappen før rytterne får en hviledag på tirsdag. Etter det venter det en 39 kilometer lang tempo hvor Tom Dumoulin fra Giant-Alpecin kan avgjøre Spania rundt til sin fordel.

- Jeg følte meg bedre i dag enn i går. Jeg tapte tid, men det var forventet. Samtidig burde jeg klart å henge med de beste litt lenger opp i bakken. Jeg måtte kjøre 500 alene, som var dumt på grunn av motvinden, sier Dumoulin til Eurosport.

Han ligger nå 1:25 bak Aru. Det er innenfor rekkevidde for den temposterke nederlenderen.

- De andre frykter meg før tempoetappen, selvfølgelig. Jeg skal prøve ikke å tape for mye tid i morgen. Det blir hardt, for det er nok den tøffeste etappen i årets Spania rundt, sier Dumoulin videre.

Klatrefinale
Den 15. etappen var 176 kilometer lang og gikk fra Comillas til Sotres. Cabrales. Avslutningsbakken, alto del Sotres, er en førstekategoristigning, som mot slutten har over 13 prosents stigning.

Haimar Zubeldia fra fabrikklaget til Trek ledet alene til bakken ble markant brattere med snaue to kilometer til mål. Med én kilometer igjen til mål var det danske Jesper Hansen som ledet foran lagkamerat i Tinkoff-saxo Rafal Majka på hjul.Joaquim Rodriguez brukte den helgule duoen som utskytningsrampe og støtet i det bratteste partiet.

Da ble det for mye for Nairo Quintana, som måtte slippe hjulet til spanjolen. Aru og Majka klarte å holde farten til Rodriguez noen hundre meter, men Katjusjas klatrespesialist klarte å øke farten mot slutten og feiret i ensom majestet over målstreken på 1230 meters høyde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!