BLIR I KATJUSJA: Verdensener Joaquim Rodriguez (33) akter ikke å vende Katjusja-laget ryggen selv om rivalene står i kø for å tilby kontrakt. Foto: AFP PHOTO/LUK BENIES
BLIR I KATJUSJA: Verdensener Joaquim Rodriguez (33) akter ikke å vende Katjusja-laget ryggen selv om rivalene står i kø for å tilby kontrakt. Foto: AFP PHOTO/LUK BENIESVis mer

Rodriguez lover å bli i Katjusja tross lisensrot

- Jeg har gitt laget mitt løfte.

Verdensener Joaquim Rodriguez (33) akter ikke å vende Katjusja-laget ryggen selv om rivalene står i kø for å tilby kontrakt.

Spanjolen forlenget og forbedret tidligere i høst kontrakten med det russiske storlaget - med det var før lisenssjokket kom. Katjusja ble ikke innvilget verdenstourlisens for 2013, som betyr at laget ikke kan garanteres start i de største rittene.

- Jeg har gitt laget mitt løfte, og det kommer jeg til å holde. Planen er å oppfylle mine forpliktelser. Saken er anket og ikke avgjort. Forhåpentligvis får jeg sjansen til å sykle både Giro d'Italia og Vuelta a España igjen neste år, sier Rodriguez.

Katjusja ble nektet lisens på grunn av lagets dopinghistorie. Laget sanket nest flest poeng på verdenstouren i 2012.

- Mange lag var ute etter meg, og det kom flere tilbud, men jeg fikk en god avtale med Katjusja. Jeg ønsket meg en større kontrakt etter en så god sesong.

I mai vant han to etapper og ble kun slått sammenlagt av canadiske Ryder Hesjedal i Giro d'Italia. Han endte på tredjeplass sammenlagt i Vuelta a España.

Rodriguez vant også sesongens siste klassiker, Giro di Lombardia.

(NTB)