Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rodriguez satte Contador på plass

Hadde mest krefter opp den siste bakken og vant sjette etappe.

STERKEST: Joaquim Rodriguez viser styrke i Vuelta a España og forsvarte ledertrøya med etappeseier. Foto: SCANPIX/AFP/JOSE JORDAN
STERKEST: Joaquim Rodriguez viser styrke i Vuelta a España og forsvarte ledertrøya med etappeseier. Foto: SCANPIX/AFP/JOSE JORDAN Vis mer

Sammenlagtleder Joaquim Rodriguez hadde mest krefter opp den siste bakken og vant 6. etappe av Vuelta a España torsdag. Alberto Contador klarte ikke å henge med på slutten.

Det lå an til en etappeseier for Contador da han og resten av Saxo Bank-laget til slutt klarte å ta igjen torsdagens brudd. Men spanjolen viste svakhet de siste par hundre meterne og ble passert av både Rodriguez og Chris Froome (Sky) i den siste bakken.

Førstnevnte hadde tydelig mest å gå på, og han syklet alene i mål ikledd sin røde ledertrøye. Fem sekunder senere kom Froome. Alejandro Valverde (Movistar) endte på tredjeplass, mens Contador ble nummer fire og var 18 sekunder bak Rodriguez.

Det var rundt 30 kilometer igjen av fjelletappen da danskeeide Saxo Bank gikk i front for å ta igjen utbryterne. Langsomt begynte forspranget å skrumpe inn. Med fire kilometer igjen ble siste mann i bruddet, Thomas De Gendt fra Vacansoleil-laget, hentet inn.

Froome satte så opp tempoet, noe Contador aldri klarte å svare på. Kun Rodriguez klarte å følge og slo briten inn mot mål.

Rodriguez leder sammenlagt med ti sekunder foran Froome. Contador er 35 sekunder bak sin landsmann på en tredjeplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media