Rødt kort, dramatikk og en gjenoppstått målscorer

Godset vant med ti mann.

• Strømsgodset - Viking 4-1 (2-1).

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset avanserte fra fra åttende- til sjetteplass på tabellen etter trepoengeren mot Viking - et durabelig og heftig oppgjør mellom to formlag i Tippeligaen.

Og det manglet definitivt ikke på dramatikk og temperatur.

Men la oss ta tak i det sportslige først, for her gikk det unna fra start:

Forsvarsfeil Vikings Suleiman Abdullahi sendte gjestene i ledelsen etter bare fire minutter. Det som skulle være en støttepasning fra Bismark Adjei-Boateng endte i stedet som en stikker til Viking-spissen, som ikke gjorde noen feil alene med Godset-keeper Espen Bugge Pettersen.

Men vertene svarte kjapt:

Belgiske Marvin Ogunjimi utlignet etter ti minutter, etter en flott gjennombruddspaning fra Øyvind Storflor. Fra skrå vinkel brukte han venstrebeinet til å plassere ballen i motstatt hjørne.

Utsøkt utført.

Heftig kvarter Og samme mann sendte Godset i ledesen etter et kvarter.

Godset holder ballen inne i Viking-feltet etter en corner, og Martin Rønning Ovenstad lemper inn foran kassa, og der er Ogunjimi høyest og nikker inn ledermålet.

Tre mål i løpet av det første underholdende kvarteret.

Direkte rødt Men det er likevel ikke scoringene som vil bi best huset fra de første 45 minuttene på Marienlyst. Noe av det siste som skjedde i førsteomgangen var dommer Martin Lundbys marsjordre til Godsets Bismark Adjei-Boateng.

Ghaneseren, som er på lån fra Manchester City, hoppet med begge beina inn i en duell med Vikings Karol Mets. Resultatet var et direkte rødt kort.

Godsets tomålsscorer Ogunjimi havnet i heftig munnhuggeri med Mets, og var tydelig forbanna etter det røde kortet. Hovedpersonen selv mener det ikke var ufortjent med rødt kort.

- Jeg var litt overraska, for det kunne være et rødt kort og det kunne ha vært et gult kort, sier Adjei-Boateng som understreker at han ikke var uenig med dommeren i avgjørelsen, selv om han synes det var litt strengt.

- De tok et slag for meg, og jobbet veldig bra som et lag. Jeg setter stor pris for jobben de gjorde for meg, sier Godset-spilleren til Dagbladet.

Gode med ti mann Med spill 11 mot ti i en hel omgang fikk Viking en invitasjon til å få med seg noe fra en vanskelig bortekamp.

Men det var likevel Godset som tok for seg foran mål.

Gustav Mendonca Wikheim avanserte og avanserte i det 60. minutt, og da han var på skuddhold av Iven Austbø, så hamret han inn 3-1. Den så ikke umulig ut å redde, uten at Wikheim, Godset og hjemmefansen bryr deg døyt om det.

Med 3-1 fikk hjemmelaget, med ti mann, et lite pusterom.

Viking presset på for en redusering, og det ville ikke vært ufortjent om de hadde fått det. Men da André Danielsen klarte å plassere ballen i tverrliggeren fra én meter, så gikk det i stedet som det ofte gjør:

Motstanderen scorer i stedet.

Den gode høyrebacken Lars Christopher Vilsvik kunne funnet en medspiller foran mål, men hva er vel bedre enn å ekspedere ballen i mål selv? Og som sagt, så gjort: Et hardt og godt plassert skudd føk inn i nettveggen.

TA DEN!Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng får direkte rødt kort for denne taklingen på Vikings Karol Mets, på stillingen 2-1 til Godset i første omgang. Vertene klarte seg bra med ti mann, og vant kampen hele 4-1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TA DEN!Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng får direkte rødt kort for denne taklingen på Vikings Karol Mets, på stillingen 2-1 til Godset i første omgang. Vertene klarte seg bra med ti mann, og vant kampen hele 4-1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

4-1 - og det med ti mann.

Kontant, grådig og profesjonelt tatt av vertene.

Mye å snakke om I sum en veldig sterk Godset-seier. Og er det noe drammenserne vil snakke om l lunsjen i morgen, i tillegg til situasjonen som ga det røde kortet, så er det at Marvin Ogunjimi har gjenoppstått som målscorer.

Inntil for bare noen uker siden begynte tvilerne til det å bli ganske mange. Men nå har 27-åringen fra Mechelen scoret i fire kamper på rad:

Ogunjimi scoret hjemme mot Tromsø 21. juni (2-1-seier), borte mot Stabæk 27. juni (2-3-tap), i torsdagens Europa League-kamp mot Partizani Tirana på Marienlyst gjorde han 2-0-målet på frekt vis - og legger du på de to mot Viking i dag, så har du en spiss som endelig har begynt å banke ballen i nettmaskene på stabilt vis.

Ikke rart at hjemmefansen reiste seg og trampeklappet da spissen ble byttet ut med Thomas Sørum etter 58 minutter.

For Godset trodde de hadde gjort et kupp da de hentet en tidligere belgisk landslagsspiller.

Men det har tatt tid for Marvin i Drammen.

Før nettsusen mot Tromsø hadde den tidligere belgiske landslagsspissen bare scoret fire ganger i Godset-drakta.

På ett år.

Nå håper han at scoringformen ikke føler samme mønster som ved de fire første målene for Godset. De kom alle i løpet av en treukersperiode i august 2014.

Spissen fikk aldri full tillit under David Nielsens regime på Marienlyst. Dansken rullerte mer på laget enn dagens boss Bjørn Petter Ingebretsen gjør.

Så seint som mot Sandefjord i april ble Ogunjimi attpåtil vraket i kamptroppen.

Under «BP» har belgieren vært på banen i alle sju kampene han har ledet laget i post-David Nielsen-perioden.

Og nå har Strømsgodset heng på medalje i Tippeligaen igjen.

TOMÅLSSCORER: Strømsgodset Marvin Ogunjimi scoret to mål i 4-1-seieren mot Viking i ettermiddag, og ser endelig ut som den spissen de kjøpte for ett år siden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TOMÅLSSCORER: Strømsgodset Marvin Ogunjimi scoret to mål i 4-1-seieren mot Viking i ettermiddag, og ser endelig ut som den spissen de kjøpte for ett år siden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer