SERIEGULL: Erlend Mamelund og Haslum ble i kveld seriemestere etter å ha kjørt over Elverum på hjemmebane i Nadderudhallen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SERIEGULL: Erlend Mamelund og Haslum ble i kveld seriemestere etter å ha kjørt over Elverum på hjemmebane i Nadderudhallen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

- Rødt kort er altfor strengt

Omdiskutert situasjon da Haslum ble seriemestere.

Haslum - Elverum 36-27 (19-12)

(Dagbladet): Før seriefinalen ledet Elverum med ett poeng på Haslum.

Det betydde at Haslum måtte vinne for å bli seriemestere, mens Elverum ville greie seg med uavgjort.

Men da kampen kom i gang, var det tydelig at det var ett lag som spilte for å vinne: Haslum.

Til pause ledet hjemmelaget 19-12, og til slutt sikret bæringene seriegullet med stillingen 36-27.

Omdiskutert rødt kort Foran en fullstappet Nadderudhall viste lagene fra starten av at det sto mye på spill.

Erlend Mamelund satte inn kampens aller første mål - og stoppet ikke før han hadde satt inn ni.

Mamelund og Leonel Ojala dro begge på seg en to-minutter for knuffing allerede etter 2,34 minutter - noe som reflekterte temperaturen i spillet fra start.

RØDT KORT:  I det tredje minutt hentet dommerne fram det røde kortet og Haslums Sebastian Barthold måtte forlate kampen, og gå i garderoben. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
RØDT KORT: I det tredje minutt hentet dommerne fram det røde kortet og Haslums Sebastian Barthold måtte forlate kampen, og gå i garderoben. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Under ett minutt senere hentet dommerne fram det røde kortet og Haslums Sebastian Barthold måtte forlate kampen, og gå i garderoben.

Barthold regaerte kraftig på en takling fra Nacor Medina Perez - og tok tak i Elverum-spilleren. Da svarte Perez med å dra Haslum-spilleren overende. Det endte med rødt kort til Barthold og to minutter på Perez.

Det synes TV2s håndballekspert, Randi Gustad, at var altfor strengt dømt.

- Det der synes jeg var strengt. Det ser ikke ut som det er mye kraft i det, og jeg synes han faller lett. Det der er toppen en tominutter. Rødt kort er altfor strengt, sier Randi Gustad til TV2.

Tafatt Elverum Haslum kom best i gang på hjemmebane, og ledet 8-5 etter 8 minutter.

Elverum slet med å komme gjennom, og finne rom, i hjemmelagets forsvar. Elverum-trener Christian Berge tok sin timeout etter 23 spilte minutter, på stillinga 16-8 til Haslum.

Til pause sto det hele 19-12 til Haslum.

I andre omgang bedret det seg ikke for Elverum. Ved halvspilt andreomgang ledet hjemmelaget 27-18.

SITUASJONEN:  Sebatian Barthold og Nacor Medina Perez i situasjonen som førte til at Haslum-spilleren fikk rødt kort. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SITUASJONEN: Sebatian Barthold og Nacor Medina Perez i situasjonen som førte til at Haslum-spilleren fikk rødt kort. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget slapp gjestene litt mer innpå seg utover i andre omgang, og med ti minutter igjen å spille, ledet Haslum med åtte mål - 30-22.

Men bare et par minutter senere var det kjørt for gjestene fra Hedmark - som ikke benyttet sjansen til å spise ytterligere innpå da de kunne.

Til landslaget Haslum er med det seriemester for tredje gang på fire år, etter at Elverum vant i fjor - og får spille om Champions League-kvalik neste sesong.

Elverum-trener, Christian Berge, skal nå slå fokuset over på herrelandslagets Golden League-turneringen som starter i Danmark tidlig i april.

Berge er ansatt som landslagsstrener for Norge fram til etter de to VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike (hjemme og borte) i juni. Samtidig skal han fortsette å ha jobben som trener for Elverum.