Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017 Haugesund Sogndal

Rødt kort og straffemiss da Sogndal forlenget Haugesunds scoringsmareritt til 465 minutter

0-0 i Haugesund. 

UT ETTER TRE MINUTTERS SPILL: Sogndals Bjørn Inge Utvik ble båret av banen like etter avspark. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
UT ETTER TRE MINUTTERS SPILL: Sogndals Bjørn Inge Utvik ble båret av banen like etter avspark. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FK Haugesund - Sogndal 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Haugesund hadde ikke scoret mot Sogndal på hjemmebane siden august 2011. Fire hjemmekamper uten mål forteller alt om hvor vanskelig Sogndal har vært å spille mot for FKH, og Sogndal fortsatte der de har vært de siste sju åra.

Det ble ikke bedre etter dagens kamp. Med 0-0 er det nå 465 minutter siden Haugesund maktet å score på hjemmebane mot Sogndal.

Da scoret Alexander Søderlund det siste i 4-0-seieren et kvarter før slutt.

- Det er litt tilfeldigheter. I dag var det et par redninger på streken som gjorde vondt å se at ikke gikk inn, men sånn er fotballen, sier Haugesund-trener Eirik Horneland til Eurosport.

Tidlig skade

Men det var ikke uten startdramatikk at Sogndal rodde i land et poeng.

Allerede etter drøyt tre minutters spill tråkket Sogndal-stopper Bjørn Inge Utvik over. Men hjemmelagets Fredrik Gytkjær stjal ballen og fikk en tidlig gratissjanse, lå Utvik igjen i gresset og slo hånda i bakken.

- Som vanlig fikk vi en utfordring med en tidlig skade, konstaterte Sogndal-trener Eirik Bakke på Eurosport i pausen, men var også fornøyd med hvordan Sogndal hadde kontroll på Haugesund.

Det var Haugesund som stort sett eide ballen, selv om luftduellene var tallrike i vestlandssolskinnet i dag.

Haugesund kom til to gode sjanser før pause, men verken Liban Abdi eller Gytkjær klarte å score.

Sjansebonanza

Så tok det helt av et kvarter før slutt.

Erik Huseklepp fikk først et forsøk reddet på streken, men da Ulrik Fredriksen bokset ballen vekk fra streken noen minutter senere, så det ut til at målforbannelsen skulle brytes.

Fredriksen fikk direkte rødt kort, Haugesund fikk straffe.

Som Filip Kiss symptomatisk nok bommet på.

- Jeg trodde den var inne og håpet at han skulle blåse for det, men det gjorde han ikke. Det er forferdelig irriterende, sier Eirik Huseklepp om situasjonen.

Som om ikke det var nok, skulle Haugesund hatt enda en straffe på den påfølgende corneren, men dommer Martin Lundby syntes tydeligvis det var for galt å blåse for hands en gang til.

Målløst

Men Haugesund fortsatte å trykke på mot Sogndals ti mann, og keeper Dyngeland og resten av Sogndal fortsatte med umulige redninger.

Som da Ibrahim avsluttet fra to meter, rett i beina på Ramsland på streken.

- Det vil seg ikke for hjemmelaget. Er det mulig?, spurte Eurosport-kommentator Dag Solheim.

Sogndal lå stort sett med alle sine ti innafor egen sekstenmeter de siste minuttene, og Haugesund-spillerne maktet ikke bryte gjennom muren.

- Vi produserer nok til å vinne, men det går litt for treigt for oss framover, sier Horneland til Eurosport.

Dermed klatret Sogndal bort fra bunnplassen i Eliteserien, mens Haugesund henger med i toppen.