Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rødt kort og straffemiss

Rosenborg ødela for seg selv mot Fredrikstad på Lerkendal.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Fredrikstad 1-2 (1-1).

Etter tapet for Strømsgodset sist, skulle Rosenborg bruke lørdagskvelden til å sette press på de øvrige topplagene, som spiller i morgen. Men som så mange ganger før klarte trønderne å ødelegge for seg selv.

- Vi har strevet en stund etter en borteseier, så det blir ikke feil å ta den her, smilte en glad FFK-trener Anders Grönhagen etter at seieren var i boks.

- Laget blir litt engstelige etter 1-1, og vi mister både engasjement og selvtillit. Men det var en herlig seier, nå er vi på g.

Korrekt utvist

Etter en jevn innledning var det etterhvert hjemmelaget som tok over, men en FFK-kontring var alt som skulle til for å snu kampbildet på hodet.

Gardar Jóhansson fikk uhindret ta ned ballen midt på Rosenborgs halvdel. Islendingen avanserte mot et ryggende hjemmeforsvar, og spilte gjennom Ramberg.

Men noen avslutning kom aldri. Bjørn Tore Kvarme kom settende til og la Kråkerøy-gutten i bakken. Resultatet ble en klar straffe til gjestene, og i motsetning til i seriepremieren mot Lyn, ble Kvarme belønnet med det røde kortet.

UENIG: Rune Almenning Jarstein er tydelig uenig i dommer Brage Sandmoens utvisning av Bjørn Tore Kvarme. Foto: Ned Alley/Scanpix
UENIG: Rune Almenning Jarstein er tydelig uenig i dommer Brage Sandmoens utvisning av Bjørn Tore Kvarme. Foto: Ned Alley/Scanpix Vis mer

Rosenborg kjempet seg tilbake, og kunne gå til pause med 1-1 etter at Yssouf Koné uhindret fikk sette tåa på et innlegg fra venstre minuttet før pipeblås.

Svak straffe

Og det så voldsomt rosenrødt ut da Per Ciljan Skjelbred skaffet laget straffe etter 64 minutter.

Men da Koné skulle bli helten og sette inn sitt andre for dagen gikk Lasse Staw til riktig side, og da straffen samtidig var i den såkalte «keeperhøyden,» hadde U21-keeperen få problemer med å redde.

- Jeg føler at jeg drepte laget i dag. Jeg drepte hele byen, sa en svært nedbrutt Koné til NTB etter at han forsøkte å snike seg ut bakveien på Lerkendal.

- Jeg er spiss og skal ta ansvar i slike situasjoner. Det gjorde jeg ikke.

Gleden var selvsagt større hos Fredrikstads keeperhelt.

- Det var en god kamp. Jeg hadde et par avgjørende redninger. Og vi vinner jo til slutt, så det er moro, sa Staw selv, som selv ikke merker noe press, tross ansvaret han har fått etter at klubben solgte fjorårets sisteskanse Rami Shaaban.

image: Rødt kort og straffemiss

- Det er bare gøy å spille fotball, jo flere folk og jo viktigere det er, jo morsommere er det.

- For dårlig

- Vi er selvfølgelig kjempeskuffet, ingen tvil om det. Det er for dårlig å bomme på straffespark, uttalte Rosenborg-trener Trond Henriksen.

Og vondt skulle bli verre for «Troillungan» drøyt ti minutter senere.

Kris Stadsgaard ble byttet inn da Kvarme fikk det røde, og hadde fram til da spilt en god kamp. Men i iveren på å bryte foran Tegström og sette igang en kontring misset stopperen på ball, og lot Tegström sette opp Ramberg.

Alene med Rune Almenning Jarstein var veteranen iskald, og scoret målet som sørget for at Fredrikstad kunne ta en meget etterlengtet borteseier.

FFK på toppen

- Det er noe ekstra å møte Rosenborg, uansett om man vil det eller ikke. Jeg var med å tape 0-6 med Moss her i 98, og har også vært med å tape 1-5, dette var min første seier sa en glad matchvinner etter kampen.

Seieren innebærer samtidig at Fredrikstad inntil videre legger seg på toppen av tabellen.

- Vi har fått en brukbar start, det er viktig å ta poeng i de fem-seks første kampene. Vi har gjort noe riktig, men at forventingene er høye er vi vant med i Fredrikstad. Men det ser vi på som en positiv utfordring, avsluttet Hans Erik Ramberg.

- Pisser på dem

Resultatet til tross, Rosenborg dominerte i store perioder stort, og selv med en mann mindre overspilte de et til tider passivt bortelag.

I tillegg til et par praktredninger fra Staw var Koné alene gjennom - men ble taklet av en tilbakestormende Piiroja - på 0-0, og samme mann hadde en lobb få centimetre over på 0-1.

- Det var forferdelig ufortjent. Vi overkjører dem selv med ti mann, vi pisser på dem, bekreftet den ferske Rosenborgstopperen Vadim Demidov.

Det Fredrikstad skapte av farligheter i første omgang kom stort sett etter at en feilvendt Gardar Jóhansson fikk satt opp midtbanespillere på løp. Etter hvilen ble islendingen pakket bedre inn, og bortelaget mistet dermed brodden i angrepene.

Sjelden borteseier

Tarik Elyounoussi har imponert stort i de to første seriekampene, men på Lerkendal var han til tider usynlig. Men 20-åringen var selvfølgelig bare smørblid etter tre overraskende poeng.

- Vi visste at sjansene for poeng var gode i dag, Rosenborg er ikke hva de en gang var. I dag skulle vi jobbe som helsike og få poeng. Det var veldig deilig med tanke på vi sleit med å vinne borte i fjor.

Men det var ikke bare i fjor FFK slet med å vinne på fremmed gress. Kun én borteseier ble notert i hver av sesongene 2006 og 2007.

Derfor smakte det nok ekstra godt at borteseieren kom nettopp på Lerkendal, som tidligere har vært et uinntagelig trøndersk fort. Neste runde tar Fredrikstad imot Bodø/Glimt på Fredrikstad stadion. Rosenborg drar til Ullevaal for å reise kjerringa, mot Vålerenga.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media