Rødt kort, straffe og drømmemål

Fredrik Ljungberg dagens mann da Arsenal vant.

(Dagbladet.no): En nyfrisert Highbury-matte ventet Arsenal og Newcastle foran dagens kamp. Banemannen hadde barbert inn «Highbury 1913-2006» tre steder på banen, for å markere at Arsenal går inn i sin siste sesong på den tradisjonsrike banen.

Men Arsenal-spillerne, for anledningen i vinrøde drakter, fulgte ikke opp banemannens sirlige arbeid. Tempoet og nøyaktigheten i angrepsspill manglet, og Newcastle nektet hjemmelaget rom og sjanser.

- Det er den første kampen i sesongen og Newcastle gjorde det svært vanskelig for oss, sier Fredrik Ljungberg til Sky Sports. 

Faktisk noterte ikke Arsenal sin første sjanse før Thierry Henry nikket over to minutter før pause. Men før det fikk Newcastles ungguttt Jermaine Jenas en ulykkelig start på sesongen.

Midtbanetalentet klinte til i en takling av Gilberto og fikk direkte rødt kort. Hard idømt av dommer Bennett, men det virker som lista for den type taklinger er lagt lavt i årets Premier League. I går fikk Paul Dickov direkte rødt for en likende takling, selv om Jenas\' variant var langt mindre stygg.

Men Newcastle klappet langtfra sammen etter at de ble redusert til ti mann etter en drøy halvtime. Men utover i andre omgang tok Arsenal mer og mer kommandoen over kampen, anført av en glitrende Freddy Ljungberg.

Svensken skapte begge målene til Arsenal, og sørget for at London-klubben tok full pott i dagens kamp.

Først ble han felt i 16-meteren etter en frekk dribleserie. Thierry Henry tok straffeansvar og scoret via Shay Givens hansker. Given gjorde en glimrende redning på en Ljungberg-sjanse like før straffescoringen og var nok kampens spiller sammen med nevnte Ljungberg.

DRØMMEMÅL: Robin van Persie avslutter en nydelig Arsenal-kontring med en frekk flikk. Foto: Reuters
DRØMMEMÅL: Robin van Persie avslutter en nydelig Arsenal-kontring med en frekk flikk. Foto: Reuters Vis mer

Da var det spilt 81 minutter, og derfra og inn kontrollerte Arsenal inn seieren. Og da Newcastle forsøkte å dytte opp folk på slutten, fikk Arsenal vist at de ikke har glemt gamle kunster.

Fem Arsenal-spillere kontret Newcastle i senk, og nok en gang var Freddy hovedpersonen. Svensken fikk ballen ut mot høyre og skar ned til dødlinja i feltet. Pasningen inn foran mål traff den unge nederlenderen Robin van Persie som enkelt kunne styre ballen i mål.

- Newcastle spilte meget defensivt. Men vi bare fortsatte å male på og fikk sjansene de siste 20 minuttene, sier Ljungberg.

STRAFFE! Freddy Ljungberg skaffet Arsenal straffesparket som ga 1-0. Her blir han taklet av Scott Parker tidligere i kampen.