Rødt kort, straffebom og tre scoringer

Odd beseiret Sandnes Ulf på hjemmebane.

• Odd-Sandnes Ulf 3-0 (1-0)

(Dagbladet): - Vi vinner på hjemmebane mot et lag vi skal være bedre enn. Dette var nærmest livsviktig for oss, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More etter kampen.

For Odd tok tre svært viktige poeng da de vant hjemme mot Sandnes Ulf i dag. Tre mål scoret laget fra Skien på Skagerak Arena. Sandnes Ulf måtte på sin side dra hjem uten en eneste nettkjenning.

To forsøk
Men Morten Fevang måtte bruke to forsøk på å overliste keeper Sean McDermott i Sandnes Ulf-buret etter at Odd ble tildelt straffespark halvveis ut i førsteomgang. Samtidig ble Milos Mihajlov sendt i dusjen for å ha revet ned Odds Adem Güven i sekstenmeteren.

Straffesparket var svakt plassert, og en våken McDermott var med på notene. Returen var derimot enkel for Odd-kapteinen, som sendte laget opp i føringen.

- Jeg er litt mer vant til å score på straffen enn returen, men vi trengte et mål, så det var greit å score på returen, sa Fevang til C More i pausen.

Gunnarsson med assist og mål
En sjanserik førsteomgang ble fulgt opp av en sjanserik andreomgang, og etter 55 minutter stemte alt for hjemmelaget. Niklas Gunnarsson mottok ballen og la den perfekt femogførti grader tilbake til Håvard Storbæk, som på elegant vis nærmest chippet ballen i motsatt hjørne.

- Han skal ha lange armer skal han ta den, sier målscorer Storbæk, som fylte 27 år i går, til C More etter kampen.

10 minutter senere gikk Gunnarsson fra å være pasningslegger til målscorer. Odd utnyttet corneren de fikk etter at Sean McDermott hadde feilberegnet en sprett på perfekt vis. Herolind Shala svingte ballen inn og traff Gunnarsson som sto på streken med resten av Odd-angrepet. McDermott ville ha frispark, men reprisene viste at han ble hindret av en medspiller.

Det var ikke slutt på sjansene, men det ble ikke flere scoringer i Skien. Dermed tok Odd Grenland tre viktige poeng og klatrer forbi både Molde og kveldens motstander Sandnes Ulf på tabellen. Med 11 poeng ligger de ett poeng foran de to nevnte lagene nederst på tabellen.