Rødt kort til røde dommere

PARIS (NTB-AFP): FIFA er delt i synet på om oppfordringen om strengere dømming virket som ønsket etter torsdagens fem røde kort. Sepp Blatter er fornøyd, mens Joao Havelange samlet dommerne til møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg syns det så ut som et krampaktig forsøk på å følge en ny strengere linje, sier den tidligere norske toppdommeren Svein Inge Thime, som er svært uenig i utvisningene.

VMs organisasjonssjef Michel Platini var blant dem som tidligere i uken ba dommerne være strengere. Nå innrømmer han at det kanskje ikke var så vellykket.

- Først deler de ikke ut nok kort, og så deler de ut for mange. Dommerne må være mer påpasselige, sier Platini.

Blatter fornøyd

Det var påtroppende president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter som krevde at dommerne måtte være tøffere både mot taklinger bakfra og keepere som halte ut spillet.

I torsdagens kamp mot Sør-Afrika fikk Danmarks keeper Peter Schmeichel gult kort for uthaling da han ventet på et spillerbytte, og Morten Wieghorst ble utvist nærmest for å stå bak Sør-Afrikas Benny McCarthy.

- Han var ikke nær meg engang, men likevel ga dommeren ham et idiotisk rødt kort, sa McCarthy etterpå. Ja, McCarthy ba til og med dommeren om å la være å vise ut Wieghorst. Men Blatter mener dommerne har gjort jobben sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer