Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rødt-leder Bjørnar Moxnes håper på proteststorm mot TV 2

- Billige salgstriks og Onkel Skrue-aktig.

OPPGITT: Bjørnar Moxnes mener TV 2 burde håndtert abonnementsløsninga på TV 2 Sumo annerledes under OL. Foto: Torunn Brånå
OPPGITT: Bjørnar Moxnes mener TV 2 burde håndtert abonnementsløsninga på TV 2 Sumo annerledes under OL. Foto: Torunn Brånå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at TV 2 sender hele OL gratis på sin nettjeneste TV 2 Sumo. Kanalen gir en måneds gratis abonnement, uten bindingstid, til nye kunder.

Men når man registrerer seg som ny kunde, må man samtidig legge inn kredittkortinformasjon. Dette fordi TV 2 skal kunne trekke penger fra abonnenten etter at gratisperioden har utløpt.

Glemmer man å si opp abonnementet, trekkes man penger hver måned. Nøyaktig hvor mye avhenger av hva slags abonnement du velger når du registrerer deg. De tre pakkene ligger på mellom 129 og 249 kroner i måneden.

- På grensen til svindel, mener Bjørnar Moxnes i Rødt.

«Onkel Skrue-aktig» - Det er ikke noe snilt å prøve å lure kundene sine. Mange kommer til å tegne abonnement for å se OL-sendingene, for så å automatisk bli videreført i en betalingsløsning. For meg virker det som om TV 2 prøver å skaffe seg mange nye betalingskunder ved å gamble på at mange glemmer seg bort. De kommer til å tjene gode penger på det, sier Moxnes til Dagbladet.

Han mener kanalen hadde hatt mer å tjene på å ha mer selvtillit på egne vegne, ved å tilby gratis abonnement som ikke fornyes etter en måned, slik at folk selv kan velge å videreføre det.

- Dette er billige salgstriks som jeg synes de kunne holdt seg for gode for. Det kan hende at mange blir så glade i TV 2 etter OL at de vil videreføre abonnementet sitt.

At TV 2 i tillegg fjernet sitt billigste pakketilbud fra Sumo forrige uke (basispakka til 75 kroner i måneden), sånn at det billigste alternativet nå koster 129 kroner i måneden, gjør at Moxnes tror det hele er enda mer gjennomtenkt.

- Jeg synes det blir litt Onkel Skrue-aktig. Det er vel ikke tilfeldig at de fjerner det billigste abonnementet samtidig de som får en bråte nye kunder, sier Rødt-lederen, som håper på engasjement fra folk flest:

GRATIS. TV 2 Sumo er gratis i en måned, men så begynner pengene å trekkes fra kontoen din om ikke du sier opp abonnementet. Skjermdump: TV2.no
GRATIS. TV 2 Sumo er gratis i en måned, men så begynner pengene å trekkes fra kontoen din om ikke du sier opp abonnementet. Skjermdump: TV2.no Vis mer

- Jeg håper folk kontakter TV 2 og lager en Twitter-storm, at mange nok gir klar beskjed, slik at TV 2 skjønner at det er best for sitt eget omdømme.

Faktura-mulighet Jan-Petter Dahl, som er kommunikasjonssjef i TV 2, deler ikke Moxnes' oppfatning. Han peker på at TV 2 Sumo tidligere har benyttet seg av samme modell, og da uten at folk har følt seg lurt.

Dahl understreker også at TV 2 er en kommersiell bedrift som ikke sender faktura til alle norske husstander, men som lever av reklame- og brukerinntekter.

- En måned gratis prøveabonnement er blitt et vanlig bransjenorm på en rekke betalte streamingtjenester, for eksempel hos Netflix og Viaplay. Også Dagbladet har et sånt tilbud på sin pluss-tjeneste. Vi ønsker å gjøre en tilsvarende kampanje som samtidig åpner for en allmenn mulighet til å oppleve OL på så mange skjermer som mulig.

Dessuten:

- I morgen lanserer vi også mulighet til å registrere seg med faktura hvis man ikke ønsker å legge igjen kredittkortinformasjon.

• Hva mener du - er dette billige salgstriks eller en fin måte å gi folket OL på?

OL-KLAR: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: TV 2
OL-KLAR: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
Hele Norges coronakart