Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rødt mareritt

MANCHESTER (Dagbladet): Chelsea-jubel fra Old Trafford til Vest-London da United fikk nok en i fleisen. Mesterne har fire tap på sju kamper. Ligagullet glipper, mener Ferguson. Rød krise? - Nei, men dette er den tyngste perioden for meg i klubben, sier Ole Gunnar Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi scoret ikke på vår første store sjanse, men det gjorde de, sier Solskjær. Nordmannen kom til Manchester i 1996 fra Molde. Suksessen har vært en hyggelig stamgjest for Ole-Gunnar i England, men nå har den tatt pause.Nå er marerittet her. - Stemningen i garderoben etter sånne kamper er sjølsagt aldri god. Ingen av oss liker å tape, sier Solskjær, som gasser på idet han ser oss. Stående bak et industribygg bortenfor Old Trafford, fortet som rommer et hvelv fullt av Premier League-skatter.Med plass til flere. Men det er neppe realistisk.- Så lavt som dette har vi ikke vært etter at jeg kom hit. Forspranget er stort, og det er langt ned, men nå må vi vise at vi er det beste laget som vi vil være. Vi skal snu dette, forklarer Solskjær.Han kommer kjørende i bilen bak familiens jeep. Ole i svart Mercedes, uten at vi hører Jokke & Valentinerne på full guffe inne i kupeen.

Ikke ligagull

- Ingen av oss tenker langt fram i tid og ikke helt fram til serieslutt i mai. Vi ser bare en og en kamp framover, det er det eneste vi kan og skal gjøre.Solskjærs formann, sir Alex Ferguson, snakker ikke mer med pressen. Til Uniteds egen tv-kanal sier skotten at United neppe vinner ligagullet denne sesongen. Dette hører vi etter at vi har pratet med Ole Gunnar, og lenge etter at Chelsea avslørte for Laurent Blanc og hvermann at londonklubben burde ha vunnet med både fem og seks mål. Chelseas sterke individualister jobbet kollektiv overtid. Over hele banen og med et gjennomsolid forsvar. Framover gikk det heller ikke i moll, men i Eidur og rocka Hasselbaink. Glimrende oppvisning.

Får kjeft?

- Men det fine med fotballen er at vi har en kamp førstkommende onsdag i Champions League, og mot Boavista må vi ha et godt resultat.- Får dere kjeft og ekstratrening etter nok et tapt og skralt spill? - Nei, det blir ikke det, men stemningen er sjølsagt preget av at vi ikke spiller godt nok for øyeblikket, sier Solskjær.Fakta viser at United nå er nede på sjuende plass. Klubben har tatt ett (1) poeng mot de fire store, Liverpool, Leeds, Arsenal og Chelsea.Målforskjellen viser at sir Alex, uansett om han vil si det eller ikke, har store problemer.Innbytter Solskjær har heller ikke vist supermagien han er kjent for. I går formiddag fikk han femten minutter.- Det er aldri lett å komme innpå når vi ligger under på den måten. Det er lite du føler at du får bidratt med, sier Solskjær, mens mobiltelefonen inne i bilen ringer.- Det er fatter'n, så nå må jeg slutte.

  • Kanskje fatter'n bør ta en prat med sir Alex også.
PÅ TRYNET: Femten minutter på banen fikk Ole Gunnar Solskjær i går. Det hjalp lite. Her må han bite i graset for John Terry.Foto: KEITH HAMMETT
Hele Norges coronakart