Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rødt og rått

LONDON (Dagbladet): Arsenal-Liverpool 2-0. Slaget i Nord-London. Seks gule kort og tre mann utvist. En av de røde var sjølsagt Patrick Vieira. Meld deg på Manager 2001!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fikk også marsjordre lørdag og må minst stå over fem kamper. Målscorer og bestevenn Thierry Henry: - Jeg skal være glad for seier, men jeg er trist innvendig. På vegne av Patrick.

Og en meget god Henry var ikke alene om å vise franske deppefølelser etter at de gamle rivalene hadde gjort unna 90 minutter i går kveld. Fans fra begge klubbene reiste seg. Unisont sang de at dommeren skulle vært utvist. Sjelden britisk kost.

Manager Gerard Houllier er enig med fansen: - Ja dommeren gjorde denne kampen til en farse, det var han som skulle ha hatt kort. Det startet med at han viste ut Gary McAllister, det var feil etter min mening.

- Der og da mistet han grepet, dessverre for oss, sier Liverpool-manageren som også måtte se at Dietmar Hamann fikk to gule. Og garderoben.

«Ingen engel»

Mot Sunderland fikk Patrick Vieira direkte rødt etter en stygg episode, i går fikk han to gule på grunn av det samme. Det mente i hvert fall dommer Poll.

Manager Arsene Wenger har i de siste to dagene ment at noen spillere er ute etter å hisse opp den temperamentsfulle.

I går kveld sa Wenger: - Patrick er ingen engel, men det virker som om noen er opptatt av å ta ham. Wenger fortsatte:

- Jeg mener at dommeren ikke var på høyden, han mistet grepet. Men, jeg vil ikke kommentere dette så mye. Men, det kan virke som om noen spillere blir sendt ut på banen med en oppgave å «ta» Patrick.

- Jeg har aldri bedt mine spillere om noe sånt, sier en poenglettet, men skuffet Wenger.

Ufortjent

Forrige sesong sonet Vieira ni kamper for brudd på regelverket.

Den utviste var langt nede, og ga ingen intervjuer, men det var Thierry Henry som tok det tyngst. Han og Vieira er bestekompiser i Gunners. Og på det franske gullandslaget.

- Jeg skal være glad, og jeg er det fordi vi vant. Vi måtte ha poeng, men at Patrick nok en gang blir utvist, er tungt. Han var veldig frustrert etter det som skjedde mot Sunderland. Han fortjener ikke å bli behandlet på denne måten, sier Henry.

Vieria forduftet

Mens forklaringene haglet inne på pressekonferansen spekulerte britiske journalister på om Vieira er på vei bort fra engelsk fotball.

OBS:

Vegard Heggem satt hjemme i Liverpool og så kampen på TV i går kveld. Heggem sliter fortsatt med EM-strekken. Den vil holde ham vekk fra fotball et par uker. Vegard var neppe spesielt enig med dommer Polls avgjørelser. Han rangeres som øyrikets beste med pipe.

FIKK RØDT: Gary McAllister (nr.3 fra venstre) var førstemann til å forlate banen i går.