Rødt, rått og rock and roll

Nagano (NTB-Espen Hartvig): Som en popstjerne tok Hans-Petter Buraas fatt på en ny etappe i sitt liv i dag. Han danset seg opp på seiersspallen og fikk gullet som sjokkerte de fleste ikke-nordmenn. Hele dagen dagen ble rød, rå og med snev av rock and roll.

Med en kjapp piruett startet han marsjen mot seierspodiet der han hoppet opp på toppen før seremonien var i gang. Som den reneste popstjernen fullførte han seansen, men etterpå var han ganske rolig.

- Det gjelder å gi japsene det de vil ha. De liker oppmerksomhet, og skal få det, sa Buraas til NTB etter medaljeutdelingen.

- Ble du rørt?

- Vel, jeg har ikke jobbet så lenge for dette som de andre, og det er kanskje ikke like lett å få de samme følelsene.

- Hva blir neste hårfarge?

- Vi får se, men jeg synes rødt sto så godt til OL-antrekket, spøker Buraas.

Erstatter

Alberto Tomba synger på siste verset, og alpinsirkuset tørster etter en ny showmann. Mange ser for seg Buraas som en erstatter for italieneren.

- Ingen andre blir som Tomba. Selv har jeg ikke problemer med oppmerksomhet, men det er ikke det som gjør at jeg holder på. Det er skikjøringen som betyr noe, forteller han.

Nå venter noen rolige dager i Tokyo før Buraas kjører i Sør-Korea. Han tørner inn hjemme i Norge først om halvannen uke. Da venter en ny hverdag, der mesteren ikke kommer til å få gå særlig i fred.

- Mange vil nok ha en bit av meg, men jeg tror jeg skal takle det bra. Det blir sikkert slitsomt, men det er også en del av gamet. Jeg har lært litt av de andre på laget, sier Hans-Petter Buraas.

<B>SHOW:Hans-Petter Buraas stjal showet da slalåm-medaljene ble delt ut i dag.
Hans Petter Buraas