Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM i friidrett 2018:

Roe kjemper om medalje

Nordmannen har overrasket stort på sin første dag i EM.

GOD START: Martin Roe klinket til fra start i tikamp og ledet sammendraget før kveldens siste to øvelser. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
GOD START: Martin Roe klinket til fra start i tikamp og ledet sammendraget før kveldens siste to øvelser. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Roe har hatt en kanonstart på årets EM i friidrett. Tidligere i dag tok han sammenlagtledelsen i tikamp etter tre øvelser; 100 meter, lengde og kulestøt.

- En veldig god start og det er vel ikke så mye mer å si. Nå gjelder det å holde fokus og ta en og en øvelse. Men det er ikke til å legge skjul på at fortsetter jeg å gå uten noen bom, kan dette bli veldig bra, sa Roe tidligere i dag.

Nordmannen satte ny personlig rekord i lengdekonkurransen på 7,61, noe som var godt nok til å vinne øvelsen. En som ikke gjorde det bra i lengde var den franske stjerna Kevin Mayer, som var en av de aller største favorittene i tikamp.

Han måtte se drømmen briste allerede i lengdeøvelsen etter tre døde forsøk.

Sesongbeste

Før kveldens siste to øvelser, høyde og 400 meter, ledet Roe med 2673 poeng foran tyske Arthur Abeles på andreplass med 2636 poeng.

Martin Roe fortsatte å kline til utover kvelden, og etter høyde var nordmannen passert i sammendraget men var bare sendt ned til andreplass foreløpig.

Etter 400 meter der han ble nummer tre i sitt heat med tida 49,42 og sesongbeste, kunne Roe gå og legge seg etter en lang dag som nummer tre i sammendraget, kun 98 poeng bak leder Tim Duckworth.

Mye takket være resultatet i kveldens siste heat på 400 meter, der Duckworth var med. Briten stivnet helt og ble sist i heatet. Det passet Roe bra.

- Det er veldig bra, ja. Overraskende bra, det er det absolutt, sa Roe til NRK om resultatet i det fjerde og siste heatet for kvelden.

Nordmannen var svært fornøyd med den første dagen i EM.

- Har jeg en like bra dag i morgen som jeg hadde i dag, så er det mulig med medalje om jeg har litt stang inn. Jeg prøver å senke skuldrene, får jeg det til tror jeg det blir bra, sa Roe til kanalen.

Startet godt

Roe startet med et hopp på 1,84 i høydekonkurransen, og hadde god margin ned til stanga på sitt første hopp. Hans personlige rekord er 1,96 som han satte i fjor, mens årsbeste er på 1,92 meter, satt i Firenze i april.

På 1,87 meter gikk han også rett over på første forsøk. En dårlig nyhet er at Roe tok seg til lysken han har vært skadd i tidligere, og det så ut som at nordmannen var i store smerter etter sitt andre hopp.

Smertene til tross, Roe gikk også over 1,90 på sitt tredje hopp, en høyde som var hans første mål å gå over i årets EM.

På 1,93 rev Roe på de to første forsøkene. Men alle gode ting er tre, og Roe kom seg over på det siste forsøket på denne høyden.

- Martin Roe er i kanonform. Dette er kanonbra, sa NRK-kommentator Vebjørn Rodal da nordmannen tangerte sin personlige rekord ved å komme seg over 1,96 på første forsøk.

Selv sier Roe at han måtte ta seg sammen under høyde.

- Jeg var mest overraska over høyde i dag, som jeg har trent minst på. Jeg starta helt perfekt i dag, men måtte ta meg sammen etter å nesten ha røket ut på 1,90.