Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffer Brun og Are Strandli til finale i Beograd

Roerduoen Brun og Strandli finaleklare i verdenscupen

Kristoffer Brun og Are Strandli er tilbake i samme båt. Lørdag tok de den norske dobbeltsculleren til A-finale under verdenscupregattaen i roing i Beograd.

SUKSESSDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli er klare for finale i verdenscupregattaen i Beograd. Her fra da de tok sølv i OL i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SUKSESSDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli er klare for finale i verdenscupregattaen i Beograd. Her fra da de tok sølv i OL i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Duoen lå som nummer fire halvveis, men etter 1500 meter hadde de avansert opp til den viktige tredjeplassen og holdt på den helt inn til mål. Brun og Strandli klokket inn på tiden 6.33,14.

Det var de tre beste fra hvert semifinaleheat som tok seg videre til søndagens A-finale.

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. De vant VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler i 2013. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Nordmennenes semifinaleheat ble vunnet av britene Angus Groom og Jack Beaumont (6.29,28). Den litauiske dobbeltsculleren var raskest av alle i semifinalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter noterte tiden 6.28,41 i det andre heatet.

Flere gjorde jobben

Tidligere lørdag greide Jarl Tjøm Ask akkurat å ta seg til A-finalen i lettvekt singlesculler. 21-åringen lå som nummer fire i tre firedeler av lørdagens semifinale over 2000 meter, men på tampen klarte Ask å rappe tredjeplassen fra slovenske Rajko Hrvat.

Ask var i mål på tiden 7.18,91. Raskest i semifinalen var tyske Jason Osborne (7.15,97).

Finalen i lettvekt singlesculler går senere lørdag.

Norges dobbeltfirer med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Olaf Tufte er også finaleklar i Beograd. Kvartetten gjorde jobben og vant oppsamlingsheatet med grei margin. De to beste båtene tok seg til søndagens A-finale.

Tufte og co. var nest best etter 500 meter, men derfra og ut var de i ledelsen foran den russiske båten.

B-finale for Borch

Like bra gikk det ikke for Kjetil Borch i singlesculler. Han ledet etter 500 meter, men klarte ikke å holde på ledelsen. Halvveis lå han som nummer tre, og den plasseringen hadde han også etter 1500 meter. Borch hadde ikke nok krefter mot slutten og endte på fjerdeplass. Han var i mål på 6.47,63.

Det betyr at 28-åringen må ut i B-finale i Serbias hovedstad søndag. Borch ble i 2013 verdensmester sammen med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler.

Birgit Skarstein ror lørdag finale i singlesculler i paraklassen. Fredag satte hun verdensrekord med tiden 10.47,86.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media