Roere angrepet av hai

Drama midt ute på Atlanterhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sun Latte er en av 26 båter som fossror fra kanariøya La Gomera til Antigua, fra en verdensdel til en annen i åpen båt i «Atlantic Rowing Race».

De to new-zealandske roerne Tara Remington og Iain Rudkin fikk seg litt av en overraskelse knapt 100 mil ut på åpent hav.

Der fikk de besøk av en tre og en halv meter lang hai, skriver AP. I 15 minutter ble de terrorisert av beistet, som skal ha prøvd å velte og bite i stykker den vesle farkosten.

- Vi ble virkelig skremt. Den var så aggressiv og ville ikke gi seg. Lenge trodde vi den aldri ville slutte, sier Remington.

Av frykt for at haien skulle bite seg gjenom kjølen ringte roerne etter hjelp, og seks timer etter ankom hjelpeskipet «Aurora» i konkurransen. Men da hadde haien stukket.

Under angrepet klatret de to roerne ned i kjølen, mens haien fortsatte å gynge den 7-meters lange båten voldsomt. På Sun Lattes hjemmeside fortelles det at roerne vurderte å kaste en boks med propangass på haien.

- De ville skyte på den som i Haisommer-filmen, men lot det klokelig være.

Nå har Sun Latte kommet seg inn på kurs igjen, og kan fortsette på de 4723 kilometrene over verdenshavet. Racet startet 27. november, og det er ventet at vinnerbåten kommer fram til Antigia i Karibien i midten av januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer