Roere kan også være venner

Roerne Fredrik Bekken og Olaf Tufte er makkerne Norge sjelden har opplevd. De er gode venner, både i og utenfor båten. I dag ror duoen semifinale i verdenscupen i Wien, etter å ha fått bestetid av samtlige i kvalifiseringen.

I går vant duoen sitt heat med 12 sekunder og hadde beste tid av samtlige båter i kvalifiseringen i Wien.

- Vi er nok et utypisk norsk team. Vi krangler ikke, sier Olaf Tufte (24) om seg selv og makkern Fredrik Bekken (25).

Flere norske lag har hatt problemer innad. Teamene er tett på hverandre over lange tider, men gull og sølvvinneren fra NM i singelsculler er enige om det meste.

- Vi er gode venner og har lite problemer. Klart vi sitter ikke oppå hverandre når vi ikke må, men det har ikke blitt noe brakkesjuke på oss, sier Olaf, og sikter til firerbåten som også skal til OL.

- Der må filosofen Tore Øvrebø inn å være psykolog, gliser Olaf, og titter over på Nito Simonsen, en ev firerbanden.

Leker med hverandre

- Fredrik mener han er mye bedre enn Olaf, og Olaf mener han er mye bedre enn Fredrik. Så de driver og leker og erter hverandre, sier landslagssjef Tore Øvrebø, men vil ikke si om den ene er bedre enn den andre.

- Olaf respekterer Fredriks teknikk og stoler veldig på ham. Fredrik vil gjerne gjøre det på den lettest mulige måten.

- Olaf er den fysiske, pusheren, mens Fredrik er den mer bedagelige, sier Øvrebø, som er godt fornøyd med sine to elever.

- Når styrkeforholdet fungerer, er dette samarbeidet veldig bra. De har nå halvannen sesong sammen, og de vokser hver dag. Begge begynner også å få god internasjonal erfaring, så dette kan bli helt topp, sier Øvrebø, og tenker på lekene i Sydney.

I går vant duoen sitt heat med 12 sekunder, og hadde beste tid av samtlige båter i kvalifiseringen i Wien.

OL viktigst

Fredrik vant NM, men egentlig var det ikke viktig hvem som vant. OL i Sydney om tre måneder er viktig.

- Selvsagt er det gøy å vinne, men det viktigste er at vi begge to er i toppen. At vi er jevne, sier norgesmester og kongepokalvinner Fredrik Bekken fra Drammen.

Landslagsmakkeren Olaf Tufte fra Horten endte på plassen bak Fredrik. Han var ikke spesielt fornøyd med egen innsats, men nå er det bare OL som teller.

- OL er viktigst denne sesongen, så formtoppen skal komme i Sydney.

- Det er en lang periode uten konkurranse fram mot OL, så vi må improvisere. Men det takler vi, sier duoen, som i dag ror semifinale i verdenscupen i Wien.

Også firer4'n kvalifiserte seg til semifinalen med god margin.