I FORM: Lettvektsroerne Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg greit videre til A-finalen i ro-VM ved å vinne sin semifinale.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
I FORM: Lettvektsroerne Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg greit videre til A-finalen i ro-VM ved å vinne sin semifinale. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Ro-VM:

Roerne Brun og Strandli til VM-finale

Finale lørdag.

Lettvektsroerne Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg greit videre til A-finalen i ro-VM ved å vinne sin semifinale.

Den norske dobbeltsculleren hadde god kontroll på konkurrentene i sin semifinale torsdag. Brun/Strandli tok føringen og ledet ved 500 meter, men den spanske båten var innstilt på å gi nordmennene tøff konkurranse.

Den norske duoen hadde økt ledelsen til Spania til en båtlengde da det gjensto 500 meter, og i mål var den norske båten klart først foran New Zealand og Spania.

Dermed er de norske gutta klare for lørdagens finale.

Erik Solbakken og Oscar Helvig ble nummer to i torsdagens oppsamlingsheat og er klare for VM-semifinale i dobbeltsculler.

Kun Estland var bedre i oppsamlingsheatet der Solbakken/Helvig var i aksjon. Dermed er den norske dobbeltsculleren klar for VM-semifinale i bulgarske Plovdic.

I singlesculleren hadde Kjetil Borch få problemer med å ta seg videre til semifinale. Kun Ondrej Synek var sterkere i kvartfinaleheatet.