Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel-André Tande i Hoppuka

Roet seg etter Stöckl-trussel

- Jeg tror han er forbannet. Han viser det bare ikke på samme måte som forrige sesong, sier treneren.

SLITER: Daniel-André Tande har kommet skjevt ut av startblokka i den tysk-østerrikske hoppuka. I dag er det nyttårshopprenn i tyske Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLITER: Daniel-André Tande har kommet skjevt ut av startblokka i den tysk-østerrikske hoppuka. I dag er det nyttårshopprenn i tyske Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nyttårshopprennet, på NRK1 klokka 14.00

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Daniel-André Tande (23) har skapt et vanskelig utgangspunkt for seg selv i Hoppuka. Lørdag endte han på 20. plass i Oberstdorf, i dag er det nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen.

Heller ikke i kvalifiseringen i går lyktes Tande, som endte på 23. plass. Vanligvis ville han blitt forbannet og svart i øynene av slike prestasjoner. Men denne sesongen framstår Kongsberg-hopperen i en ny utgave.

GOD STØTTE: Daniel-André Tande har familien på plass i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Fra venstre: Broren Jens, søsteren Ida, Daniel, mamma Trude og pappa Arne-Kjell.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD STØTTE: Daniel-André Tande har familien på plass i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Fra venstre: Broren Jens, søsteren Ida, Daniel, mamma Trude og pappa Arne-Kjell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Trener Alexander Stöckl tror oppgjøret de to hadde under Raw Air i mars har påvirket Tande positivt. På Lillehammer viste han tomlene opp til juryen, noe som ble tolket som en hånlig gest etter at han mislyktes under vanskelige vindforhold.

Da Tande møtte Stöckl i skiftebua etterpå, var det tydelig at Stöckl hadde mye han ville si om episoden. Det går fram i TV-dokumentaren «Hopplandslaget» som vises på MAX.

- Vi har våre verdier med respekt, ydmykhet og glede. Skjer det en gang til, kan du bare pakke sammen og dra hjem, sa Stöckl. Du kan se en link her.

I dag sier Stöckl til Dagbladet:

- Jeg tror nok han har tenkt litt over den.

Han legger imidlertid til:

- Jeg tror han er forbannet. Han viser det bare ikke på samme måte som forrige sesong.

Her i Tyskland virker Tande påfallende mild og rund i kantene etter prestasjonene som er langt under pari i Hoppuka. Etter 23.-plassen i kvaliken sa han:

- Det er det samme for min del hvordan det går i kvaliken. Selvfølgelig er det kjedelig ikke å være blant de beste. Da får du heller ikke like forhold som dem. Men målet i dag var å kvale.

Han fortsatte:

- Dette er ikke min hoppuke. Det er nok noen andre sin i år. Sånn er hoppsporten. Noen ganger er du med, andre ganger er du ikke med. Men jeg skal bite tennene sammen i de siste rennene, og se om jeg får tilbake noen ordentlige hopp i konkurranse.

Feiret nyttår

Kamil Stoch fra Polen leder Hoppuka etter første renn. Johann André Forfang og Anders Fannemel er beste nordmenn på delt sjuendeplass.

I går kveld feiret hopperne nyttår sammen med familiemedlemmer på hotell Mercure i Garmisch-Partenkirchen. De hygget seg med et måltid, taler – og kikket på rakettene.

Tandes søster Ida er fortsatt optimist:

- Jeg har alltid tro på Daniel. Det har jeg fortsatt. Han kan få til det han vil. Han har store forventninger til seg selv. Da kan det gå, forteller Ida, som beskriver seg selv som «over middels» hoppinteressert.

Etter det Dagbladet forstår har Tande brukt det siste døgnet til å se videoer av suksesshopp fra i fjor. Dette for å se hva han gjorde annerledes da sammenliknet med nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!