Roger Federer bryter med treneren etter skuffende resultater

Står i fare for ikke å kvalifisere seg til ATPs verdenstourfinale.

 UTE AV FORM:  Roger Federer har ikke greid å finne tilbake til toppformen. Nå bryter han med trener  Paul Annacone. Foto: Aly Song / REUTERS / NTB Scanpix
UTE AV FORM: Roger Federer har ikke greid å finne tilbake til toppformen. Nå bryter han med trener Paul Annacone. Foto: Aly Song / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Roger Federer sliter på tennisbanen. Nå har den tidligere verdenseneren brutt samarbeidet med treneren sin.

Federer har jobbet sammen med Paul Annacone de siste sesongene, men nå er samarbeidet over.

- Etter fantastiske tre og et halvt år med å jobbe sammen, har Paul og jeg bestemt oss for å gå videre til neste kapittel i våre profesjonelle liv, sier Federer på hjemmesiden sin.

- Da vi begynte å jobbe sammen, hadde vi en visjon med en treårsplan om å vinne en ny Grand Slam-tittel og komme tilbake som verdensener. I tillegg til mange andre mål og flotte minner, klarte vi disse to hovedmålene, forteller sveitseren. 32-åringen legger til at de fortsatt er gode venner. Torsdag ble Federer slått ut i 3. runde i Shanghai Masters. Det var hans første turnering siden US Open, der han røk ut i åttedelsfinalen.

 I årets sesong har Federer, som har slitt med en vond rygg, vunnet kun én turnering, og han står i fare for ikke å kvalifisere seg til ATPs verdenstourfinale i november. 2013 er det første året siden 2002 uten Federer i en eneste Grand Slam-finale.

Siden 2003 har han vunnet 17 Grand Slam-titler, hvorav sju på favorittbanen i Wimbledon. Der kom også 32-åringens siste store trofé i fjor. Annacone har tidligere vært trener for Pete Sampras.

(NTB)