Roger Federer enkelt videre i US Open

Vant på en drøy time.

AVANSERTE: Roger Federer holdt godt unna for servene fra Sam Groth og gikk kontrollert videre i US Open. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB Scanpix
AVANSERTE: Roger Federer holdt godt unna for servene fra Sam Groth og gikk kontrollert videre i US Open. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Tennisstjernen Roger Federer dominerte kveldskampen og slo australske Sam Groth i tre strake sett i US Open fredag.

Federer gikk videre til 3. runde etter én time og tre kvarter.

Sveitseren lå under 2-5 i det tredje settet, men slo voldsomt tilbake. Groth er dyktig til å serve, men han var ingen match for den femdobbelte US-Open-mesteren.

God statistikk - Jeg spilte ganske bra fra start og skapte muligheter. Jeg er fornøyd med spillet mitt. Det var som ventet tøft, for jeg visste han kom til å satse på server og volley, sa Federer.

Groth måtte se at Federer gang på gang nøytraliserte serverne hans. Det var hans første kamp mot en spiller seedet blant de ti beste. Federer har kruttsterke 18-1 (seirer-tap) i møter med australske spillere i Grand Slam-turneringer.

Federer skal spille mot spanske Marcel Granollers i 3. runde.

Walkover David Ferrer trengte ikke møte opp for å avansere. Han vant på walkover da Bernard Tomic trakk seg på grunn av smerter i hoften. Det er sjette gang Tomic har måttet gi seg i løpet av de siste 18 månedene.

For Tomas Berdych ble det en tøff kamp om å gå videre. Den sjetteseedede tsjekkeren slo til slutt Martin Klizan fra Slovakia med settsifrene 6-3, 4-6, 6-2, 3-6, 6-3.

(NTB)