Roger Federer gikk på årets første finaletap

34-åring imponerte mot tennisstjernen.

GIKK PÅ EN SMELL: Roger Federer tapte sin første finalekamp i år. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Roger Federer tapte sin første finalekamp i år. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB scanpixVis mer

Den tyske tennisspilleren Tommy Haas vant ATP-turneringen i Halle søndag og påførte Roger Federer årets første finaletap.

34-årige Haas imponerte med sterke returer og slo den sveitsiske tennisstjernen med sifrene 7-6 (7-5), 6-4. Finalen ble unnagjort på én time og 35 minutter.

Dermed glapp muligheten for at Federer kunne ta sin 75. tittel i karrieren. Finaletapet var også hans første i 2012 etter å ha vunnet sine fire forestående finaleoppgjør.

Haas kom inn i ATP-turneringen i Halle etter et langvarig skadeavbrekk og måtte ha wildcard for å få delta. Søndagens seier var tyskerens 13. tittel totalt. Han vant i Halle også i 2009.

IMPONERTE: Tyskeren Tommy Haas har slitt med skadeproblemer og måtte ha wildcard for å delta i turneringen. Foto: AFP PHOTO / CARMEN JASPERSEN/NTB scanpix
IMPONERTE: Tyskeren Tommy Haas har slitt med skadeproblemer og måtte ha wildcard for å delta i turneringen. Foto: AFP PHOTO / CARMEN JASPERSEN/NTB scanpix Vis mer

Federer har vunnet turneringen i Halle fem ganger, og gata som leder til stadion i den tyske byen har fått navn etter ham.

Begge finalistene ser nå fram til Wimbledon-turneringen i London.

(NTB)