Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger Finjords jenter er skjøre. Nerver i det norske laget ble avslørt

Den som sløver synder alltid.

TRENGER OPPTUR: Ada Hegerberg og svenske Lotta Schelin klemmer hverandre kampen. Nå trenger det norske laget poeng.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRENGER OPPTUR: Ada Hegerberg og svenske Lotta Schelin klemmer hverandre kampen. Nå trenger det norske laget poeng. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Norge - Sverige 0-1 (0-1)

ROTTERDAM (Dagbladet): Norge er ikke ute av det etter 0-1 for Sverige. Men Roger Finjords jenter har spilt på seg et betydelig problem. For med innbyrdes oppgjør som trumf må Sverige avgi fire poeng om to norske seirer mot Nederland og Sveits skal være nok.  

Det kan selvfølgelig skje.  

Men jeg anbefaler ingen å sette penger på det.  

ÅPNINGEN VAR FORFERDELIG fordi ingen var på fra start. Eller som Ada Hegerberg uttrykte det — «vi var sløve». Og så skjedde det som ikke skulle skje, Sverige fikk det tidlige målet. Og samtidig avslørte det et norsk problem som både skremte og plaget oss hver gang Sverige hadde ballen bredt i banen.  

Innleggene fra kant.  

DET FØRSTE VAR både upresset, fordi vi altså ikke var på fra start, og derfor også veldig presist. Likevel var det ingen grunn til at de norske midtstopperne, Marita Skammelsrud Lund og Nora Holstad Berge, ikke skulle ta ut svenske spillere på Norges fem meter. Det pleier de å være bra på. Men Lisa Dahlkvist fikk aldri den oppmerksomheten hun burde fått, og derfor headet hun Sverige enkelt til 1-0.  

I et offensivt perspektiv var målet akkurat som det skulle være, en tidlig ball inn og en god heading.  

For Norges defensiv var det tvers igjennom krise.  

IKKE BARE FORDI det ga Sverige ledelsen, men fordi det gjorde Roger Finjords jenter skjøre. Nerver i det norske laget ble avslørt. Og når nerver og dårlig tid er det første du opplever i en kamp av denne betydningen, selv om det faktisk var nesten 87 minutter igjen å rette opp feilen på, da blir det ekstra vanskelig.   

- Vi ble engstelige for 0-2 - det tidlige målet preget oss veldig, sier Roger Finjord.

- Det er ikke kjørt, men selvfølgelig har Sverige en fordel etter dette resultatet.

EN HALVTIME TOK DET Norge å gjøre det de skulle gjøre fra start. Da fant Trine Rønning Caroline Graham Hansen mellom Sveriges midtbane og forsvarsrekke, og vips så var Caro i den posisjonen hun skal være. Og slik kom også Norges første målsjanse.

- Det føles veldig frustrerende, sier Caroline Graham Hansen.

- Dette var en kamp jeg synes vi burde vunnet.

DEN FØRSTE SETNINGEN fra Norges beste spiller er til å forstå. Den andre handler om iboende optimisme og vilje til aldri å gi opp. For faktum, selv om Sverige ikke var veldig mye bedre enn Norge, er at de var smartere enn oss. Da de trengte og drepe kampen så gjorde de det. Ganske lett, faktisk.

ROGER FINJORD ER sikkert også veldig frustrert. Fordi ideene han hadde bare ble utført i røkk og napp. Det siste kvarteret av første omgang var bra, da styrte Norge spillet. Og avslutningen av kampen, fordi Isabell Herlovsen kom inn og ga oss trøkk og krefter på topp, kunne gitt utlikning. Men kunne er ikke nok på dette nivået, og grunnen er at vi ikke skapte nok virkelig store sjanser. Ja, vi hadde noen. Men den nest største, ut over Sveriges mål, var svenskenes den også.

MATEMATIKKEN SOM NÅ tar Norge til Rio handler om tre lag på seks poeng

- Sverige, Nederland og Norge. Det er selvfølgelig fullt mulig etter Nederlands 4-3 over Sveits. Og lørdag er det vi som møter vertsnasjonen, og som Caroline Graham Hansen:

- De har vi godt tak på i turneringer. Og enda bedre:

- Når vi trenger to seirer for å komme videre i sluttspill så pleier vi å levere det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media